Смородинове варення, як желе: розповідаємо, як правильно приготувати
Смородинове варення, як желе: розповідаємо, як правильно приготувати

Смородинове варення, як желе: розповідаємо, як правильно приготувати

Ягоди смородини – не тільки дуже корисні, але й дуже смачні, в них дуже багато вітаміну С. Їх можна готувати смачні десерти, наприклад морозиво, варення, а також додавати в пироги.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного смородинового варення, яке буде дуже густим та ароматним.

Рецепт варення

Інгредієнти:

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 ст. води
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

1. Смородину помийте та перекладіть у каструлю.

Ягоди з цукром

2. Додайте воду та половину цукру, доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин на сильному вогні постійно помішуючи.

Приготування варення

3. Потім зніміть з вогню, всипте другу половину цукру, ретельно перемішайте, щоб цукор розтанув.

4. Розлийте варення по стерильним банкам та герметично закрийте.

Готове варення

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з кульбаб
  • Варення з м'яти
  • Варення з кавуна
Джерело матеріала
loader