Зеленський провів нараду щодо ситуації на Донеччині: ключові питання
Зеленський провів нараду щодо ситуації на Донеччині: ключові питання

Зеленський провів нараду щодо ситуації на Донеччині: ключові питання

Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку на Донеччину, де провів нараду з керівництвом регіону та військовим командуванням.

Під час зустрічі було обговорено низку важливих питань, зокрема безпекову ситуацію, фортифікаційні споруди та соціальні аспекти.

Глава держави офіційно представив нового командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова. Звертаючись до новопризначеного командувача, Президент наголосив на важливості його місії:

"Це одна з найвідповідальніших місій, напевно, одна з найскладніших посад в армії, особливо в час війни. Бажаю вам ефективної роботи, успіхів і, авжеж, перемоги – як результат відповідних дій.

Дуже хочеться, щоб ви пам'ятали, що найголовніше – це наші люди, і робили все, щоб зберегти максимум особового складу", – підкреслив Володимир Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті не лише в Донецькій області, але й на окремих напрямках Харківщини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини. Він також поінформував про стан комплектування бригад та забезпечення боєприпасами.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розповів про прогрес у будівництві оборонних споруд. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, вже готова на 90%. Крім того, обласна влада надає підтримку військовим у будівництві другої лінії оборони.

Філашкін також повідомив про поточні роботи з відновлення водопостачання у Покровську, евакуацію мешканців прифронтових районів та підготовку до нового навчального року, який у цьому регіоні проходитиме в онлайн-форматі.

За результатами наради Президент дав низку доручень. Зокрема, він наказав врахувати збільшену потребу в дронах на Покровському напрямку при розподілі безпілотників між різними ділянками фронту.

Крім того, Зеленський доручив спростити процедуру видачі документів, що підтверджують руйнування житла у прифронтових районах.

Теги за темою
Володимир Зеленський Донецька область Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader