Лікери: як вибрати ідеальний
Лікери: як вибрати ідеальний

Лікери: як вибрати ідеальний

Серед усіх алкогольних напоїв лікери відрізняються особливою насолодою та приємним ароматом. Вони різняться за міцністю та смаками. Останній залежить від інгредієнтів, у тому числі виготовлений лікер. Розглянемо найпопулярніші варіанти, щоб легко вибрати ідеальний.

Baileys: вершковий та ніжний

Baileys — напій, у якому поєднуються смаки ірландського віскі та вершків. Консистенція густа, нагадує крем. Він популярний для комбінацій з іншими варіантами алкоголю у холодних та гарячих міксах.

Можна додати трохи інгредієнта в каву, щоб надати йому насолоду і вершковий смак. Дізнайтеся, скільки коштує лікер, — ціни на Бейліс залежать від об’єму пляшки. Тим, хто вперше хоче скуштувати цей вид алкоголю, рекомендуємо придбати у тарі 0,375 або 0,5 л. Шанувальникам варто вибрати у пляшці 0,7 або 1 л.

Цитрусові варіанти: найкращий вибір для коктейлів

Серед міксологів популярні цитрусові алкоголі, оскільки вони додають яскравості коктейлям. Рекомендуємо звернути увагу на такі варіанти:

  1. Limoncello. Лимонний напій родом із Італії каламутного жовтого відтінку. Він добре розкривається в кисло-солодких міксах з освіжаючим післясмаком.
  2. Cointreau. Алкоголь з характерним апельсиновим смаком та запахом. Його можна додавати у прості та складні коктейлі. У першому випадку Cointreau часто змішують із соком сицилійського апельсина.
  3. Бананові. Краще розкриваються у солодких міксах. Можна змішати банановий лікер, горілку, сік і отримати п’янкий, але приємний коктейль.

При виборі алкоголю з цитрусовим смаком рекомендуємо звернути увагу на міцність. Деякі напої можна пити самостійно, інші краще розбавляти соками або газировкою.

Triple Sec: найкращі варіанти міксів

Triple Sec — не дуже солодкий різновид апельсинових напоїв. Його можна подавати самостійно до десертів чи фруктів. Крім того, Triple Sec – гарний варіант для коктейлів. Популярні мікси із цим напоїв:

  1. Long Island. Це класичний коктейль, в якому, крім «Трипл Сек», поєднуються горілка, джин, текіла, ром, лимонний сік і кола. Мікс досить міцний, тож не рекомендуємо пити багато лонгів за один вечір.
  2. «Б-52». Це шот, що викладається шарами. Крім Triple Sec, для приготування знадобляться кавовий лікер та Irish Cream.
  3. «Пожежа в Техасі». Шарами викладають м’ятний лікер, червоний бітер та Triple Sec. П’ють коктейль залпом.

При виборі враховуйте власні переваги. Якщо любите солодкі напої, в маркеті важливих штук Маудау можна купити Бейліс, шанувальникам кислинки краще придбати Limoncello або Cointreau. Рекомендуємо замовити кілька сиропів, щоб експериментувати зі смаками коктейлів. Лікер – універсальний алкоголь для міксів або як самостійний напій.

Джерело матеріала
loader
loader