Журавлина, родом з Північної Америки, має високий вміст поживних речовин та антиоксидантів. Ба більше, деякі дослідження повʼязували її сік з профілактикою деяких видів раку, зниженням артеріального тиску й покращенням імунітету.
Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що журавлиний сік можна використати як домашній засіб для профілактики й лікування інфекцій сечовивідних шляхів.
Вітаміни С та Е, які є в журавлиному соку, діють як антиоксиданти. Зокрема, вітамін С підтримує здоровий стан шкіри, кістки, також він сприяє загоєнню та допомагає організму краще засвоювати залізо.
Своєю чергою вітамін Е підтримує імунну функцію, допомагає утворювати еритроцити, розширює кровоносні судини, це допомагає запобігти небажаним згусткам крові. Крім цього, він допомагає організму людини використовувати вітамін К. Натомість вітамін К впливає на стан кісток.
Попри переваги, існують і ризики споживання журавлиного соку.
Продукти з журавлини загалом є безпечними, проте можуть викликати розлад шлунка та діарею при споживанні у дуже великих кількостях. Особливо це стосується маленьких дітей.
Експерти наголосили, що є мало інформацію про безпеку журавлиного соку під час вагітності чи годуванні груддю. Також є суперечливі дослідження щодо того, чи взаємодіє журавлина з ліками, які розріджують кров.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те,від яких захворювань може вберегти мед.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.