Чи безпечно пити журавлиний сік: його користь та шкода для людини
Чи безпечно пити журавлиний сік: його користь та шкода для людини

Чи безпечно пити журавлиний сік: його користь та шкода для людини

Журавлина, родом з Північної Америки, має високий вміст поживних речовин та антиоксидантів. Ба більше, деякі дослідження повʼязували її сік з профілактикою деяких видів раку, зниженням артеріального тиску й покращенням імунітету.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що журавлиний сік можна використати як домашній засіб для профілактики й лікування інфекцій сечовивідних шляхів.

Вітаміни С та Е, які є в журавлиному соку, діють як антиоксиданти. Зокрема, вітамін С підтримує здоровий стан шкіри, кістки, також він сприяє загоєнню та допомагає організму краще засвоювати залізо.

Своєю чергою вітамін Е підтримує імунну функцію, допомагає утворювати еритроцити, розширює кровоносні судини, це допомагає запобігти небажаним згусткам крові. Крім цього, він допомагає організму людини використовувати вітамін К. Натомість вітамін К впливає на стан кісток.

Попри переваги, існують і ризики споживання журавлиного соку.

Продукти з журавлини загалом є безпечними, проте можуть викликати розлад шлунка та діарею при споживанні у дуже великих кількостях. Особливо це стосується маленьких дітей.

Експерти наголосили, що є мало інформацію про безпеку журавлиного соку під час вагітності чи годуванні груддю. Також є суперечливі дослідження щодо того, чи взаємодіє журавлина з ліками, які розріджують кров.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,від яких захворювань може вберегти мед.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом