Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини
Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Чашка ароматного чаю вранці – це ритуал багатьох людей. Такий напій може тонізувати краще, ніж кава. Але для того, щоб чай якісно заварився, його заливають крутим окропом. Цього в жодному разі робити не можна.

Редакція FooDOboz розповість, якою повинна бути оптимальна температура води для заварювання чаю. Зі статті ви дізнаєтесь причини, чому саме це не може бути кип'яток.

Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Що робить крутий окріп з чаєм

  • нейтралізовує ароматність
  • позбавляє тонкого смаку
  • унеможливлює концентрацію корисних речовин
Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Тому якщо після приготування чаю вам здається, що він достатньо водянистий, без смаку та гіркий –  це неправильна технологія заварювання. Особливо, якщо ви придбали якісне листя.

Якою водою краще заварювати чай

В жодному разі це не може бути 100 градусів. Якщо це легкий зелений чай оптимальна температура для нього – це 70-80 градусів. А для білого взагалі 60-70. Таким чином ви збережете усі цінні антиоксиданти, ефірні олії, амінокислоти і вітаміни.

Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Як можна заварювати звичайний чорний чай

Для такого напою допустима температура – не вище 95 градусів. Також, важливо звернути увагу на час приготування. Класичний чорний чай потрібно заварювати  4-5 хвилин. Він не буде гірким і повністю розкриє усі свої смакові якості.

Ніколи не заварюйте чай окропом: розповідаємо причини

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Чай з молоком
  • Імбирний чай
  • Ромашковий чай
Джерело матеріала
loader
loader