Цинічний удар РФ по Запорізькій області: Зеленський відреагував
Цинічний удар РФ по Запорізькій області: Зеленський відреагував

Цинічний удар РФ по Запорізькій області: Зеленський відреагував

Український лідер висловив співчуття всім, хто втратив рідних.

Внаслідок ракетного удару по Запорізькій області вбиті 7 людей, із них дві – це діти. Станом на зараз відомо про одинадцятьох поранених, троє з них діти. Усі служби на місці та допомагатимуть максимально. На жаль, кількість постраждалих іще може зрости.

Про це написав президент України Володимир Зеленський

Він наголосив: наші міста й громади щоденно потерпають від таких російських ударів. Але є способи це подолати: знищувати терористів там, де вони є, знищувати пускові установки російських ракет, бити справді далекобійно та збільшувати кількість сучасних систем ППО в Україні. 

"Я дякую всім партнерам, які допомагають. І рішення, яких ми потребуємо, треба прискорити. Будь-яке затягування з рішеннями в цій війні означає втрату людських життів", – зазначив лідер.

Як наголосили в МВС, російські терористи завдали цинічного та жорстокого удару по мирних людях посеред вихідного дня. Через обстріл Вільнянська Запорізької області постраждало 18 осіб, серед яких 4 дітей.

"Внаслідок влучань сталося загоряння торгових приміщень, домоволодінь та транспортних засобів. Пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури. Завдяки оперативному реагуванню ДСНС всі пожежі ліквідовані", – йдеться у повідомленні.

Надзвичайники проводять пошуково-рятувальну операцію. Також працюють поліцейські, парамедики поліції, сапери та інші профільні служби.

Раніше йшлося про те, що у суботу, 29 червня, на Запоріжжі лунали вибухи. Росіяниатакували один з обʼєктів критичної інфраструктури у Запорізькому районі. 

Джерело матеріала
loader
loader