Костін звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника Генпрокурора
Костін звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника Генпрокурора

Костін звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника Генпрокурора

У перший день липня генеральний прокурор Андрій Костін  підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького. Про це йдеться у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора. 

Ще з 18 червня НАБУ проводить розслідування щодо можливого незаконного збагачення Вербицьким. Справа відкрита після оприлюднення розслідування в програмі «Схем», які 10 червня  повідомили, що дівчина офіційно розлученого Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна - будинку в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень).

Також Ільницька придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько чотирьох мільйонів гривень).

  • 25 червня Костін відповів на звернення народного депутата Ярослава Железняка, у якому пояснив, чому не відсторонив Вербицького, який став героєм вже трьох журналістських розслідувань через своє майно. 
  • 19 червня Генеральний прокурор України Андрій Костін не прийшов до Верховної Ради попри те, що напередодні народні депутати проголосували за його виклик до парламенту. 
Теги за темою
Генпрокуратура
Джерело матеріала
loader
loader