Україна отримала новий мільярдний транш від МВФ
Україна отримала новий мільярдний транш від МВФ

Україна отримала новий мільярдний транш від МВФ

До українського державного бюджету надійшов п’ятий транш обсягом близько 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства фінансів.

"За 14 місяців функціонування програми EFF Україна успішно пройшла вже чотири перегляди, що дозволило залучити близько 7,6 мільярда доларів з передбачених програмою 15,6 мільярда доларів", - доповів міністр фінансів Сергій Марченко

За його словами, ми продовжуємо активно працювати над провадженням спільно визначених реформ за Програмою, що сприяє забезпеченню макрофінансової стабільності та створює умови для подальшого відновлення і розвитку економіки України на шляху до вступу в ЄС. 

Наступні перегляди, які Україна повинна буде вжити до п’ятого перегляду визначено в спільному Меморандумі України та МВФ про економічну і фінансову політику. 

Так, це продовження структурних реформ, що охоплюють державні фінанси, фінансовий сектор, монетарну та валютно-курсову політику, урядування, боротьбу з корупцією та енергетичний сектор. 

Востаннє Україна отримала допомогу в кінці червня: новий транш МВФ, де з'явились вимоги про підвищення тарифів на комуналку.

 

Теги за темою
МВФ
Джерело матеріала
loader
loader