Зеленський повідомив, що може зупинити російський терор
Зеленський повідомив, що може зупинити російський терор

Зеленський повідомив, що може зупинити російський терор

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російський терор можуть зупинити лише сучасні системи ППО та далекобійна зброя. Про це він заявив у своєму вечірньому зверненні наприкінці 861-го дня війни.

«Увесь цей день в Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Більш ніж 50 людей постраждали, усім надається необхідна допомога. Станом на цей час відомо про п’ятьох загиблих – мої співчуття рідним та близьким. В Дніпрі пошкоджені будинки, лікарня, підприємство. Були також ракетні удари по інших наших регіонах, керовані авіабомби – по Харкову і по наших фронтових позиціях», – сказав очільник України.

Зеленський додав, що усе це можна зупинити більшою кількістю систем ППО, далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхнім авіабазам: «Про все це активно говоримо з партнерами – на всіх рівнях. Готуємося до саміту НАТО у Вашингтоні, зокрема з точки зору «Петріотів» для України».
 
Президент додав, що сьогодні також є прогрес і щодо нових безпекових угод для України.

Як повідомляло «Суспільне», внаслідок ракетно-дронової атаки пошкоджено торговий центр у Дніпрі. Крім того, біля одного із медзакладів Дніпра пожежа. В одному з приміщень видно задимлення. Серед постраждалих – 14-річна дівчинка

Раніше стало відомо, що уранці 3 липня 2024 року противник завдав удару трьома крилатими ракетами наземного базування «Іскандер-К», чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та п’ятьма ударними БпЛА типу «Shahed». Основною ціллю удару окупантів стала Дніпропетровщина.

Також Зеленський відреагував на удар окупантів по Дніпру. Він зазначив, що російський терор можуть зупинити тільки дві речі – сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї.

Джерело матеріала
loader
loader