Користь білкової їжі неможливо переоцінити, і на то є певні причини. Білок — це основний макроелемент, який слід вживати на сніданок, щоб забезпечити відчуття ситості до обіду, та швидко відновлюватись після тренувань.
Білковий сніданок є важливим елементом здорового раціону, оскільки цей прийом їжі допомагає збудувати м’язову масу та сприяти нормальному контролю ваги, завдяки чому можна запобігати набору жирових відкладень. В Eat This, Not That! поділились інгредієнтами з високим вмістом білка, які можуть стати чудово урізноманітнити ваш раціон.
Насіння чіа
Насіння чіа є чудовим додатком до ранкової їжі, такої як йогурт, смузі або вівсянка. Згідно з дослідженням, опублікованим у Nutrition Research and Practice, вживання насіння чіа з йогуртом на сніданок сприяє відчуттю ситості та може допомогти знизити калорії, отриманих під час обіду та вечері.
Тофу
Тофу є популярним вибором для вегетаріанців та тих, хто слідкує за вагою. Високий вміст білка робить цей продукт ідеальним компонентом для сніданків, таких як яєчні замінники або смажені страви. Крім того, тофу багатий на кальцій, що підтримує здоров'я м'язів, кісток і нервів.
Стейк
Хоча стейк на сніданок може здаватись недоречним вибором, проте це чудове джерело тваринного білка, що може додати смаку яйцям та овочам. Зверніть увагу, що стейк містить насичені жири, концентрацію яких слід зменшити, якщо ви слідкуєте за цим показником.
Білкові млинці
Млинці можуть бути солодким задоволенням на сніданок, проте містити рафіновані вуглеводи та цукор. Щоб зробити цю їжу кориснішою, слід приготувати протеїнові млинці з протеїнового порошку, сиру або грецьким йогуртом.
Яйця
Яйця є популярним та корисним варіантом для сніданку. Одне велике яйце містить майже 6,3 грама білка, що є повноцінним джерелом усіх необхідних амінокислот для організму. Яйця слід поєднувати їх з клітковиною та іншими корисними продуктами, що сприяють здоров'ю серця.
Кисломолочний сир
Сир можна споживати у чистому вигляді з додаванням фруктів та горіхів. Крім того, на сніданок можна приготувати сирники, що чудово смакують та забезпечують ситість до наступного прийому їжі.
Грецький йогурт
Грецький йогурт вражає своїм високим вмістом білка, що як і сир, забезпечує значною кількістю казеїну, що сприяє насиченню та поліпшенню метаболізму. Для сніданку, грецький йогурт можна використовувати в замороженому вигляді разом з сухофруктами або додати його до вівсянки на ніч.
Копчений лосось
Лосось багатий жирними кислотами омега-3, що підтримує здоров'я мозку та імунітет, а також забезпечує організм білком. Замість традиційного смаження лосося на сніданок, варто спробувати копчений варіант, який чудово поєднується з авокадо, вареним яйцем у бутерброді.
Вівсянка
На чверть чашки весняної каші міститься приблизно 6 грамів білка. До цієї злакової каші можна додати мигдальні або волоські горіхи, грецький йогурт або протеїнового порошку, щоб посилити концентрацію білка.
Горіхове масло
Горіхове масло на сніданок — це корисний додаток для більшості страв. Всього 2 столові ложки арахісового або мигдального масла містять близько 7 грамів білка. Додавайте його до тостів, вівсянки, смузі або кексів, щоб збільшити споживання білка.
Кіноа
Це зерно є ідеальним вибором для ранкового прийому їжі, оскільки воно містить 8 грамів рослинного білка на чашку, а також клітковини та важливих мінералів. М’який горіховий смак кіноа чудово підходить поєднується з йогуртом або та кашею з молоком та корицею.
РанішеOBOZ.UA розповів, у який час слід починати снідати.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.