Гомілки індички у яблучному соусі барбекю – неймовірна смакота, яка підкорить абсолютно всіх. Неймовірне поєднання смаків ніжного м’яса та соковитого яблука створить справжній вибух смаку.
Як приготувати гомілки індички в яблучному соусі, точно знає фудблогер Володимир Ярославський. В Instagram він розповів всі тонкощі цього процесу.
Інгредієнти
- Гомілки індички – 2-3 шт
- Сіль – 18 гр
- Паприка
- Мелений коріандр
- Чорний перець
- Гірчиця
- Олія
Інгредієнти для соусу
- Яблучний сік – 300 мл
- Кетчуп – 180 гр
- Яблучний оцет – 50 мл
- Цукор – 50 гр
- Чилі
- Сухий часник
- Сіль
- Паприка
Спосіб приготування
1. Заздалегідь маринуємо індичку: протикаємо гомілки ножем, додаємо сіль, спеції, трохи гірчиці та олії, добре змащуємо ніжки і даємо їм постояти ніч у холодильнику.
2. Готуємо соус. У сотейнику чи пательні змішуємо всі інгредієнти. Доводжу до кипіння і готово.
3. Обсмажуємо ніжки на середньому вогні ( бажано робити коли вогонь вже зменшується).
4. Змащуємо гомілки соусом, і ще 3-4 хвилини готуємо.
5. Беремо шар міцної фольги, на нього кладемо лист пергаменту, поміщаємо гомілку додаємо соус. Щільно закриваємо. Ставимо готуватись-томитися на малій температурі приблизно 1.5 години.
6. Коли гомілка готова, дістаємо з фольги, ще трішечки рум’янимо на малому вогні та декілька разів щедро змащуємо яблучним соком.
На OBOZ.UA є й інші страви з індички:
- Індичка в рукаві з лимоном
- Індичка в рукаві з часником
- Індичка, фарширована яблуками й апельсинами