Гаспачо – це прохолодний томатний суп з болгарським перцем, червоною цибулею, часником та іншими овочами. Для такої страви вам не доведеться нічого відварювати. Страв вийде дуже легкою та поживною.
Ідея приготування прохолодного супу гаспачо опублікована на сторінці фудблогерки Яни Коптіліної (ohmyborsh) в Instagram. Можна подати з грінками.
Інгредієнти:
- помідори – 750 г
- огірки – 150 г
- перець болгарський – 150 г
- булочка гамбургерна – 1 шт.
- цибуля червона – 30 г
- часник – 1 зубчик
- оливкова олія – 4-5 ст.л.
- бальзамічний оцет – 2 ст.л.
- сіль за смаком (не шкодуйте)
- молоко/вершки – 2 ст.л.
- м'ята, кінза або петрушка – декілька гілочок
Спосіб приготування:
1. З огірка знімаємо шкірку, нарізати дрібно.
2. Додати до огірка нарізані томати, перець та цибулю.
3. Натерти часник.
4. Додати серцевину від булочки, листя м'яти, молоко, олію.
5. Добре посолити і збити блендером.
6. Перетерти через сито для більш шовкової текстури.
7. Додати ще трішки олії, бальзамічний оцет.
8. Перевірити на сіль та кислоту, додати, якщо потрібно.
9. Якщо помідори не дуже солодкі – додайте трішки цукру.
10. Добре перемішати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Суп з фрикадельками та галушками
- Гарбузовий суп
- Крем-суп з білими грибами