Орбан після відвідин Києва може поїхати до Москви: Сіярто з ним
Орбан після відвідин Києва може поїхати до Москви: Сіярто з ним

Орбан після відвідин Києва може поїхати до Москви: Сіярто з ним

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан найближчим часом прибуде до Москви. У країну-агресор він відправиться у супроводі міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст-розслідувач VSquare і Direkt36 Саболч Пані. Він підкреслив, що Орбан вирушить до Москви 5 липня, тобто "всього через кілька днів після поїздки до Києва".

"Як повідомили мені різні посадовці Заходу, очікується, що завтра Віктор Орбан поїде до Москви – лише через кілька днів після того, як він здійснив несподіваний візит до Києва у вівторок. Міністр закордонних справ Петер Сіярто, приятель Лаврова, теж їде. Який початок головування Угорщини в Раді!", – зазначив Пані.

Офіційно про візит Орбана та Сіярто до РФ поки що не повідомили ані в Угорщині, ані в Росії. Щоправда, нещодавно Організація тюркських держав підтверджувала участь Орбана у саміті в Азербайджані 5 та 6 липня у якості представника країни-спостерігача. 

Сійярто у Росії частий гість – за останні два роки масштабного вторгнення РФ в Україну очільник МЗС Угорщини був у Москві понад п’ять разів. А ось Орбан востаннє відвідував РФ у вересні 2022 року – спеціально прибув на похорони єдиного радянського президента Михайла Горбачова.

Як повідомляв OBOZ.UA, Петер Сійярто провів розмову з очільником МЗС РФ Лавровим, причому у той час, коли Орбан прибув до президента України Володимира Зеленського. Сторони у розмові про "рівень російсько-угорського політичного діалогу" чомусь говорили лише про Україну.

Йдеться про так звані "11 вимог Угорщини до України", якими Угорщина сподівається заблокувати шлях України до ЄС. Серед них є безглузді вимоги, засновані на застарілих даних, і є навіть такі, що потребують змін у Конституції України.

Також OBOZ.UA розповідав, чому Орбан екстрено прибув до Києва. На зустрічі із Зеленським він виступив з абсурдною пропозицією до президента України щодо початку переговорів із російськими агресорами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader