Тефтелі з фаршу можна подати замість котлет до картоплі, каші або макаронів. Вироби потрібно протушкувати у соусі, і після цього вони будуть дуже м'які та соковиті. Окрім фаршу в м'ясу масу потрібно додати ще декілька простих інгредієнтів.
Ідея приготування тефтель з м'яса опублікована на сторінці фудблогерки Жанни Гуменюк (kotlet tkaa) в Instagram. Вироби будуть значно ситнішими, якщо додати до фаршу цвітну капусту і булгур.
Інгредієнти:
- курячий фарш – 250 г
- булгур – 1 склянка
- цвітна капуста – 1 шт.
- зелень
- спеції
Інгредієнти для соусу:
- вершки 20-33% – 50 мл.
- томатне пюре (паста) – 75 мл.
- вода – 150 мл.
Спосіб приготування:
1. Відварити булгур та залишити охолоджуватись.
2. Цвітну капусту розділити на суцвіття.
3. Відправити варитись на 7-10 хвилин (альденте).
4. В окремій тарі розімʼяти вилкою цвітну капусту.
5. Туди ж додати вже відварений охолоджений булгур та курячий фарш.
6. Все ретельно перемішати до однорідної маси.
7. Додати спеції за смаком та дрібно нарізану зелень.
8. Вологими руками сформувати кульки/овали за вашим бажанням.
9. Частину можна заморозити, а частину приготувати.
10. Відправити "їжачки" на розігріту сковорідку з масло.
12. Обсмажити з двох сторін буквально по 2 хвилин.
Спосіб приготування соусу:
1. В мисці змішати вершки, томатне пюре та воду.
2. Залити "їжачки" соусом та готувати під кришкою до готовності 15-17 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лазанья з фаршем
- Вареники з фаршем
- Картопляні зрази з фаршем