Щоб довго не возитись з приготуванням ситного обіду – можна зробити запікану з тіста філо. Воно не потребує вимішування і чудово поєднується з будь-якою начинкою. Дуже смачно додати фарш, гриби, а також багато сиру.
Ідея приготування ситого курячого пирога з тіста філо опублікована на сторінці фудблогерки Ілони з ніком thefoodhub.by_ilona в Instagram. Запікається максимум 30 хвилин.
Інгредієнти:
- листи тіста філо – 10 шт.
- вершки – 250 мл
- сир сулугуні – 100 г
- моцарела в розсолі – 100 г
- курячі бедра без шкіри – 2-3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчика
- вершкове масло – шматочок
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати напівкільцями.
2. Часник та курку дуже дрібно нарізати.
3. Підсмажити цибулю та часник до мʼякості.
4. Додати курку та смажити до готовності.
5. Додати вершки, довести до кипіння та зняти з вогню.
6. Тісто філо скласти гармошкою та викласти у форму для запікання.
7. Добре змастити тісто розтопленим вершковим маслом.
8. Залити сумішшю з куркою, посипати сиром та відправити запікатися за температури 180-190 градусів на 25-30 хвилин до гарної сирної скоринки.
9. Дати трохи охолонути та насолоджуватися неперевершеним смаком.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з баклажанів
- Запіканка з кабачків у мультиварці
- Овочева запіканка