Як зробити простий базовий макіяж: поради
Як зробити простий базовий макіяж: поради

Як зробити простий базовий макіяж: поради

Незалежно від того, скільки років досвіду у макіяжі ви маєте, завжди є простір для вдосконалення своїх навичок. Особливо коли йдеться про базовий макіяж, задача якого підкреслювати природну красу і бути максимально непомітним.

Візажисти мають декілька порад, як домогтись легкого покриття і створити бездоганний образ, не переобтяжений косметикою. OBOZ.UA розповідає про п’ять головних лайфхаків.

Починайте з чистого полотна

Перш ніж розпочати нанесення макіяжу, важливо як слід очистити шкіру. Почніть з умивання м’яким засобом, а потім скористайтесь зволожувальним кремом. Для жирної шкіри підійде засіб з легкою текстурою та без олій, а для сухої – більш щільний, з живильними компонентами. Також підбирайте крем під тип косметичних засобів, якими ви користуєтесь. Якщо ви полюбляєте косметикою на олійній основі, використовуйте також зволожувальний крем на олійній основі. Якщо в основі продуктів, якими ви користуєтесь, вода, то і крем має бути на основі води. Змішування цих двох субстанцій знизить стійкість макіяжу.

Підбирайте тональний крем до тону вашої шкіри

Одна з найважливіших порад щодо макіяжу – правильно підібрати тональну основу до кольору вашої шкіри. При виборі відтінку крему важливо враховувати тип шкіри та бажаний рівень покриття. Якщо у вас жирна шкіра, оберіть тональну основу з матовим фінішем, яка контролюватиме блиск. Для сухої шкіри більше підійде зволожувальний продукт з вологим фінішем. Якщо ви не впевнені у своєму тоні шкіри, відвідайте косметичний магазин та зверніться за професійною консультацією.

Виділіть очі

Очі – певно, головний акцент будь-якого макіяжу. Щоби створити базовий образ, почніть з нанесення нейтральних тіней на всю повіку, а потім на її складку нанесіть темніший відтінок, щоб додати глибини. Потім застосуйте підводку для очей, щоб підкреслити їх форму, і нанесіть туш, щоб виділити вії. Нанесення підводки після тіней для повік гарантує, що вона залишиться яскравішою, а не потьмяніє під шаром іншого продукту.

Не забудьте про рум’яна

Рум'яна можуть миттєво освіжити колір обличчя та надати йому здорового сяйва молодості. Наносячи рум'яна, посміхніться, знайдіть яблучка щік і нанесіть продукт круговими рухами. Вибирайте відтінок, який доповнює тон вашої шкіри, і не бійтеся поступово збільшувати інтенсивність, поки не досягнете бажаного результату. Для сухої шкіри краще підійде продукт з кремовою текстурою та вологим фінішем, а на жирній ідеально спрацює пудрова текстура.

Завершіть макіяж губною помадою

Колір помади для базового макіяжу може бути будь-який. Головне, щоби він відповідав вашому стилю та індивідуальності. Якщо ви хочете створити легкий натуральний образ, виберіть тонований бальзам для губ або нюдовий відтінок. Для сміливішого образу спробуйте яскраву або темну помаду. Щоби добре оформити губи, почніть з того, що промалюйте контур олівцем – він допоможе запобігти розтіканню кольору. Потім нанесіть помаду і промокніть серветкою, щоб видалити надлишки продукту. Так ваш макіяж губ стане справді стійким.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як наносити тональний крем, щоби досягти ідеального покриття.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader