Поради щодо схуднення від експертів реаліті-серіалу "Моя дієта краща за вашу"
Поради щодо схуднення від експертів реаліті-серіалу "Моя дієта краща за вашу"

Поради щодо схуднення від експертів реаліті-серіалу "Моя дієта краща за вашу"

Прем’єра нового реаліті-серіалу ABC "Моя дієта краща, ніж твоя" відбулася на початку січня 2016 року. У шоу зіркові експерти зі схуднення об’єднуються з учасником, який зобов’язується схуднути за унікальною дієтою і планом фітнесу свого тренера.

Усі тренери мають у своєму рукаві масу корисних трюків для схуднення. Більше про методи схуднення кожного експерта та поради, які найкраще відповідають вашому способу життя та цілям, пише видання eatthis.com.

Шон Ті – американський фітнес-тренер, ведучий цієї програми. Він найбільш відомий своїми домашніми фітнес-програмами для дорослих і дітей. Шон не вірить у швидкі рішення та наголошує, що втрата ваги – це постійна зміна способу життя. Однак за допомогою наведених нижче порад він говорить, що ви майже одразу почнете виглядати та почуватись краще.

Пийте більше води

"Відмовтеся від солодких напоїв, газованих напоїв, соків і особливо алкоголю. Ці напої спричиняють збільшення ваги, здуття живота та накопичення зайвих кілограмів. Просто замінивши воду калорійними напоями, ви побачите миттєві зміни та схуднете. З часом, якщо вам здасться, що вода набридне, додайте в неї шматочки лимона, лайма, апельсина, м’яти чи огірка", – радить Шон.

Менше сидіть

 "Якщо ми зможемо менше сидіти і більше ходити, можна досягти великих фізичних покращень. На щастя, є так багато способів більше рухатися протягом дня: підніміться сходами, припаркуйте машину подалі від пункту призначення, візьміть стоячий стіл або ходіть, розмовляючи по телефону, і намагайтеся робити 10 000 кроків щодня", – наголошує тренер.

Відмовтеся від солодкого

 "Спробуйте скоротити споживання цукру. Це означає не лише скорочення споживання печива та морозива, але й сканування харчових етикеток продуктів, які навіть не мають солодкого смаку. Цукор міститься навіть у беконі", – говорить Шон.

Зробіть селфі

 "Сфотографуйтеся оголеними або в купальнику. Не хвилюйтеся, ви не маєте нікому його показувати, але використовуйте це фото як щоденне нагадування про свої цілі", – наголошує тренер.

Іноді їжте не вдома

Хоча постійне харчування поза домом не є ідеальним варіантом, коли ви намагаєтесь схуднути, для вашого психічного здоров’я та подальшого успіху у схудненні важливо, щоб ви справді насолоджувалися цим досвідом, коли вирішите побалувати себе. "Коли їсте поза домом, зробіть це особливою подією, не поспішайте та насолоджуйтеся", – каже творець "Дикої дієти" Адель Джеймс.

Наповніть свій холодильник

 "Їжте зі свого холодильника. Відмовтеся від оброблених упакованих продуктів і куштуйте свіжі продукти, які нещодавно були живими та здоровими", – радить Джеймс.

Не рахуйте калорії

"Не рахуйте калорії. Не звертайте уваги на харчову цінність. Прочитайте натомість інгредієнти та переконайтеся, що ви їсте справжню їжу. Не купуйте маркетинговий ажіотаж, купуйте інгредієнти", –  пропонує Джеймс.

Пропустіть силові тренування

"Не витрачайте час на згинання біцепса та тренування преса. Натомість спалюйте більше калорій за менший час за допомогою інтенсивних тренувань. Після 60-секундної розминки виконайте 20 секунд високоінтенсивного кардіотренування, а потім 10 секунд відпочинку. Повторіть цю схему 10 разів, приділіть 60 секунд охолодженню. Найважливіше - щодня потіти, і робити те, що ти любиш", –  наголошує Джеймс.

Спіть більше

Правильний нічний відпочинок може прискорити вашу втрату ваги. Коли ви не висипаєтеся, рівень гормону лептину падає, що підвищує апетит. Цей сплеск апетиту робить комфортну їжу привабливішою, що може зірвати зусилля щодо схуднення. Експерти радять спати від 6 до 8 годин на добу.

Замініть виделки на палички

Незважаючи на те, що це далеко не традиційно, заміна виделки паличками є простим способом уповільнити процес їжі. Вашому мозку потрібно приблизно 20 хвилин, щоб зареєструвати, чи ви ситі, а використання виделки – це простий спосіб перевантажити шлунок.

Придбайте блакитну тарілку

Чи знаєте ви, що колір ваших обідніх тарілок або кухні може впливати на вашу харчову поведінку? Дослідники припускають, що їжа з синіх тарілок може стримувати апетит, оскільки цей колір рідко зустрічається в природі.

Припиніть перекушувати

На відміну від багатьох інших експертів у темі "Моя дієта краща, ніж твоя", експертка зі здоров’я Йованка Сіарес каже, що перекушування - це не схуднення. "Їжте три рази на день без перекусів. Їжа - це паливо, що швидко спалюється, тому мати постійний доступ до палива означає що ваше тіло буде спалювати паливо з їжі замість накопиченого жиру", – додає експертка.

Рухайтеся після їжі

Сіарес радить 10-хвилинну неквапливу прогулянку після кожного прийому їжі. Це стимулює травлення та підтримує високий рівень метаболізму протягом дня.

Їжте гірку їжу

Гірка їжа, як-от огірки, листова капуста, шпинат і цукіні, посилає вашому тілу сигнал про те, що воно сите. Вживання їх щодня допоможе вам споживати менше калорій і згодом схуднути.

Графік

Їжте лише з 9 ранку до 18:30. Ви не тільки позбудетеся звички перекушувати пізно ввечері, але й мінімізуєте шкоду від деяких не дуже корисних страв, які ви споживаєте протягом дня.

Стіл-тарілка-стілець

Візьміть за правило, що ви будете їсти лише тоді, коли у вас є ці три речі. Це природним чином допоможе вам менше їсти та більше насолоджуватися їжею. Це означає, що ви більше не будете їсти, стоячи в холодильнику, лежачи на дивані чи працюючи за комп’ютером.

Їжте білок

Спершу виберіть білок, а потім будуйте їжу навколо нього. Ви повинні вибрати рибу, морепродукти, яйця, молочні продукти, квасолю, горіхи або насіння, а потім планувати овочі та фрукти навколо цього.

Пийте нектар богів

Щоб схуднути, коли у вас обмежений час, потрібно мати у своєму арсеналі декілька швидких, поживних рецептів. Фахівці пропонують підзарядитися після тренування своїм улюбленим протеїновим коктейлем. Його приготування займає менше п’яти хвилин, і він містить ідеальне співвідношення білків і вуглеводів для відновлення. Ось як це зробити:

Інгредієнти:

1 мірна ложка натурального білкового порошку

1 склянка заморожених бананів

1/2 склянки замороженої чорниці

1 склянка мигдального молока

Раніше OBOZ.UA опублікував 5 здорових звичок для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader