В адміністрації Байдена готують зустріч із Зеленським на саміті НАТО, - Білий дім
В адміністрації Байдена готують зустріч із Зеленським на саміті НАТО, - Білий дім

В адміністрації Байдена готують зустріч із Зеленським на саміті НАТО, - Білий дім

В адміністрації президента США Джо Байдена працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським. Вона, ймовірно, відбудеться наступного тижня і може пройти в рамках саміту НАТО у Вашингтоні. Про це повідомляють офіційні представники Білого дому.

- У президента буде досить напружений графік, ми працюємо над організацією зустрічей із різними світовими лідерами на полях саміту, включаючи президента Зеленського. І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою ми поділимося, - зазначив американський чиновник.

Він уточнив, що 9 липня Байден зустрінеться з лідерами НАТО у рамках заходу, присвяченого 75-м роковинам альянсу. У середу, 10 липня, на саміті він привітає Швецію як нового члена НАТО, на вечір заплановано спільну вечерю у Білому домі. У четвер, 11 липня, відбудуться зустрічі з ЄС та партнерами альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні - Австралією, Японією, Республікою Корея та Новою Зеландією. У другій половині дня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Після цього Байден проведе заходи за участю майже 20 союзників та партнерів, які вже підписали угоди щодо безпеки з Україною.

  • 27 червня Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Однією із головних тем обговорень став майбутній саміт Альянсу у Вашингтоні.
  • У липні відбудеться ювілейний саміт НАТО, який сфокусується на розробці "дорожньої карти" вступу України до Альянсу.
Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader