У Дії стартувало бета-тестування електронного бронювання від мобілізації
У Дії стартувало бета-тестування електронного бронювання від мобілізації

У Дії стартувало бета-тестування електронного бронювання від мобілізації

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив, що керівники компаній зможуть обрати співробітників і забронювати їх.

У застосунку «Дія» стартувало бета-тестування електронного бронювання працівників від мобілізації. Тестування відбуватиметься упродовж кількох тижнів, після чого послугу представлять масово.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час загальних зборів Асоціації IT Ukraine, яка відзначала своє 20-річчя, передає пресслужба Асоціації.

«Співробітники зможуть у кілька кліків актуалізувати свої дані й це вже вважатиметься військово-обліковим документом. Керівники компаній зможуть обрати співробітників і забронювати їх. Нікуди не потрібно буде ходити», – сказав Федоров.

Він також висловив вдячність Асоціації за «важливий внесок» у розвиток ІТ-галузі в Україні та «розбудову бренду України» як провідного розробника та постачальника IT-продуктів і послуг у світі.

«Ми й надалі будемо втілювати проєкти, які дозволять нам стати інноваційною та технологічною країною», – додав він.

Концепцію електронного бронювання почали розробляти минулого року.

Раніше Михайло Федоров розповідав, що електронне бронювання триватиме близько години і там не буде людського фактора. Також громадянин зможе отримати й паперове підтвердження свого бронювання. Цифровий і паперовий формат будуть однаково чинні.

Нагадаємо, ми повідомляли, що тестувати е-бронювання в «Дії» будуть на початку липня. За даними Мінцифри, спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.

Фото: Мінцифри. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader