Новий прем’єр Британії заявив, що чекає на зустріч із Зеленським
Новий прем’єр Британії заявив, що чекає на зустріч із Зеленським

Новий прем’єр Британії заявив, що чекає на зустріч із Зеленським

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Про це Стармер написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Боротьба України з російською агресією, яка триває, має значення для всіх нас. Підтримка Великої Британії залишається непохитною. Я з нетерпінням чекаю скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським», – наголосив Стармер.

Напередодні Президент України повідомив, що провів телефонну розмову із сером Кіром Стармером у день призначення його новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Зеленський привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом.

«Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою», - написав Зеленський у соцмережі Х.

Президент також зазначив, що в ході розмови лідери скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Фото: Getty Images

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader