12 найкращих ознак того, що ви на правильній дієті
12 найкращих ознак того, що ви на правильній дієті

12 найкращих ознак того, що ви на правильній дієті

Коли ми сидимо на дієті, то завжди шукаємо підказки, які допоможуть нам зрозуміти, чи працює вона. Але деякі з цих маленьких тестів приносять більше шкоди, ніж користі нашій психіці і, зрештою, нашій фігурі.

Існують позитивні та ефективні способи визначити, чи працює ваша дієта, які можуть надихати, а не розчаровувати. Нижче наведено найкращі способи, які використовують силу позитивного зворотного зв'язку, щоб ви не програли, а відчували себе переможцем, пише видання eatthis.com.

Ви любите їжу, яку їсте

Регулярне вживання здорової їжі, яка вам подобається, є гарною ознакою того, що ваші зусилля щодо дотримання дієти працюють. Люди, які дотримуються дієти з високим рівнем самоконтролю, в першу чергу думають про "дієтичні" продукти, які їм подобаються, наприклад, ягоди.

Ви поставили реалістичну мету схуднення

Минулого тижня ви втратили 3 кілограми і виконали свою мету – чотири рази потренуватися. І ви чудово почуваєтеся через свій успіх. Однією з ознак дієвого плану дієти є підвищена впевненість у своїй здатності досягти успіху.

"Чим більше маленьких цілей ви досягнете, тим більше впевненості ви отримаєте", – каже Марта Маккітрік, доктор медичних наук.

Ви рухаєтесь вперед

Повільний і стабільний підхід до схуднення підходить не всім. Швидка втрата кілограмів протягом перших тижнів дієти може означати, що ви готові продовжувати худнути. Кілька досліджень показали, що амбітні цілі іноді асоціюються з кращими результатами схуднення.

Ви врівноважені

Дослідження показують, що втрата ваги за допомогою дієти часто супроводжується покращенням настрою та когнітивної ясності. Однак поганий настрій або ворожість, депресія, злість, голод – може бути симптомом дієти з надто низьким вмістом вуглеводів.

Ви щодня стаєте на ваги

Це може здатися очевидним, але зважування на вагах може бути дуже корисним способом визначити, чи працює ваша дієта чи ні. Одне з досліджень PLUS ONE, в якому взяли участь 40 людей з надмірною вагою, показало, що чим частіше людина зважувалася, тим більше ваги вона втрачала. Хоча дослідники визнають, що наука не може довести, що регулярне зважування допомагає людям схуднути, вони стверджують, що часте зважування може допомогти людям, які дотримуються дієти, залишатися мотивованими і не відставати від графіка.

Ви стаєте на ваги щосереди

Якщо щоденне зважування змушує вас напружуватися, можливо, вам не потрібен такий постійний зворотний зв’язок, щоб продовжувати курс. На думку дослідників з Лабораторії харчових продуктів і брендів Університету Корнела достатньо разу на тиждень, за умови, що ви послідовні у своїх вимірюваннях.

Ви оцінюєте свій одяг

Лаура Сіпулло, RD, яка спеціалізується на лікуванні розладів харчової поведінки, ненавидить ваги. "Оскільки ваша вага коливається щогодини, зважування може заплутати й ввести в оману", - каже вона.

Натомість чудовим показником є ​​розмір одягу, оскільки він вимірює результат у часі.

Ви сповнені енергії о 15:00

Якщо ви можете подолати традиційний спад о 15:00, це означає, що ви живите своє тіло правильною їжею в оптимальні проміжки часу. Постійний потік повільно спалюваних вуглеводів забезпечує поступове вивільнення глюкози в кров, щоб у вас був стабільний рівень енергії протягом дня. Деякі з тих хороших вуглеводів, які ви їсте через регулярні проміжки часу – кожні 3-4 години протягом дня, це цільнозернові каші, цілі фрукти та овочі. Білки та жири також допомагають регулювати рівень цукру в крові та підтримувати високий рівень метаболізму. Просто стежте за тими швидко спалюваними вуглеводами, які часто надходять у вигляді чіпсів, тістечок, печива та інших оброблених закусок.

Ви спите від 7 до 8 годин

Якщо ви прокидаєтеся рано після спокійного нічного сну тривалістю 7-8 годин, вам навіть не потрібно ставати на ваги. Цілком ймовірно, що ваше здорове харчування та здоровий спосіб життя, включно з хорошим сном, зберігають вас худими. Хороший сон є одним із найпотужніших показників втрати жиру. Навпаки, поганий сон пов’язаний з високим рівнем в крові стимулюючого апетит гормону греліну.

Ви починаєте свій день із кави чи чаю

Той, хто успішно дотримується дієти, знає, коли метаболізм потребує стрибка. Якщо ви п’єте заварений чай або каву, ви можете фактично гарантувати прискорення метаболізму на 5-12%.

Ви їсте жир без почуття провини

Багато людей, яким важко схуднути, продовжують вірити в міф про те, що вживання жиру робить вас товстішими. Насправді вживання жиру є потужною зброєю проти переїдання, оскільки воно насичує, на відміну від простих вуглеводів, які часто викликають переїдання. Насправді люди, які їдять багато молочних продуктів з високим вмістом жиру, мають найнижчий рівень захворюваності на діабет.

Ви п’єте багато води

Майже неможливо мати надмірну вагу, якщо ви щодня випиваєте багато води. Вона наповнює живіт безкалорійним об’ємом, що втамовує голод. І часто голод - це лише замаскована спрага. Візьміть за звичку випивати дві склянки води, коли прокидаєтеся, а також перед кожним прийомом їжі та перекусом, щоб досягти своєї норми.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як схуднути на кілограмів за місяць.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader