15 причин, щоб змінити свої харчові звички: чому вам потрібно звернутись до дієтолога
15 причин, щоб змінити свої харчові звички: чому вам потрібно звернутись до дієтолога

15 причин, щоб змінити свої харчові звички: чому вам потрібно звернутись до дієтолога

Ви можете активно займаєтеся спортом, проходите щорічні медичні огляди та регулярно відвідуєте дерматолога, проте відчувати певне незадоволення щодо свого фізичного стану. Щоб визначити, у чому криється ваша головна проблема та що саме заважає отримувати бажані результати, вам слід звернутись до дієтолога. 

Дієтолог допоможе вашій травній системі працювати безперебійно та складе план харчування, який відповідатиме вашим потребам. В Eat This, Not That! поділились, чому вам потрібно звернутись до дієтолога та які харчові звички можуть зіпсувати ваше здоров’я. 

Хибна непереносність 

Перед тим як виключати продукти з раціону, потрібно проконсультуватися з лікарем-дієтологом. Пам’ятайте, що лише кваліфікований спеціаліст з відповідною освітою та досвідом може надавати рекомендацій та допомогти визначити причину симптомів, поставити діагноз та розробити безпечну дієту.

Нерегулярна дефекація 

Кишечник повинен випорожнюватися один-два рази на день. Якщо ви пропускаєте дні без випорожнення, зверніться до лікаря для корекції раціону. Також варто спробувати виключити продукти, що спричиняють закрепи.

Реакція на молочні продукти 

Такі симптоми, як гази, здуття та діарея можуть бути ознаками непереносність лактози. У цьому випадку слід зробити аналіз, згідно із яким лікар-дієтолог допоможе діагностувати проблему та знайти альтернативні джерела поживних речовин.

Дієти не допомагають 

Якщо ви не бачите результатів або швидко набираєте вагу після схуднення, допомогти визначити причину може саме дієтолог. Він навчить вас здоровим звичкам та підтримає на шляху до стійких змін у способі життя.

Печія та кислотний рефлекс 

Дієтолог може призначити дієту для мінімізації симптомів кислотного рефлюксу. Для цього слід проконсультуватись з лікарем, щоб виключити серйозніші проблеми та визначити курс, що допоможе з ними боротись.

Зміни у рівні голоду 

Різкі зміни апетиту можуть сигналізувати про проблему, що є причиною для того, щоб звернутися до дієтолога. Цей спеціаліст може співпрацювати з лікарем для виявлення причин і допоможе знайти вирішення.

Високий рівень холестерину 

Щоб знизити високий рівень холестерину та уникнути проблем із серцево-судинною системою, не можна нехтувати рекомендаціям від дієтолога. Маючи результати вашого аналізу, цей спеціаліст може розробити рекомендації щодо раціону, що допоможе уникнути інфаркту та інших серцевих захворювань. 

Відсутність результату попри правильні дії 

Мова йде не про тимчасові труднощі, а про постійну нездатність схуднути, навіть при правильному харчуванні та тренуваннях. Зустріч з дієтологом може допомогти виявити приховані проблеми та вдосконалити ваш підхід до боротьби із зайвою вагою. 

Способи втрати ваги 

До процесу схуднення слід підходити відповідально. Зокрема, харчуючись збалансованою їжею та уникаючи дефіциту поживних речовин, щоб зберегти міцне здоров'я і підтримувати вагу.

Різні життєві ситуації 

Звертатись до дієтолога у складних життєвих ситуаціях — це нормально, адже він допоможе адаптувати ваш раціон до нових викликів. Незалежно від того, чи ви вагітні, маєте діабет або готуєтесь до марафону, дієтолог допоможе підібрати правильне харчування для підтримки вашого здоров'я.

Постійні думки про їжу 

Якщо ви помітили, що ви часто думаєте про наступний прийом їжі — це свідчить про одержимість їжею. Це цілком може бути ознакою розладу харчової поведінки, боротись з якою допоможе саме дієтолог.  

Стресові переломи 

Це поширене явище, про яке можуть знати не всі. Консультація з фахівцем дозволить з'ясувати причини таких проблем, а також допомогти забезпечити необхідні поживні речовини для здоров'я кісток, такі як вітамін D та вітамін К.

Емоційне переїдання 

Якщо ви їсте через тривогу, сум або радість, це може стати звичкою та бути тривожним сигналом. Такий харчовий розлад здатен призвести до набору зайвої ваги та ризику певних хвороб. Саме дієтолог може допомогти та порекомендувати, як керувати емоціями, щоб подолати переїдання.

Надмірне схуднення 

Якщо ви маєте надзвичайно напружений розклад, ймовірно, що він може призводити до недостатнього харчування. Проте, зустріч з дієтологом допоможе вам переконатися, що ви правильно живите, надаючи організму необхідне паливо та запобігаючи дефіциту енергії

Підготовка до вагітності 

Якщо ви намагаєтеся завагітніти, репродуктивне здоров'я грає важливу роль у підготовці вашого організму до здорової вагітності. Зверніться до дієтолога, щоб дізнатись все про цей стан та як правильно харчуватись під час вагітності. 

РанішеOBOZ.UA розповів, про звички, яких слід уникати під час вагітності. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader