Чим краще перекушувати, щоб не зіпсувати фігуру: 10 ідей
Чим краще перекушувати, щоб не зіпсувати фігуру: 10 ідей

Чим краще перекушувати, щоб не зіпсувати фігуру: 10 ідей

Визначення "здорової" закуски може відрізнятися залежно від ваших особистих цілей щодо здоров’я.

Незалежно від того, чи прагнете ви скоротити калорії, збільшити споживання білка чи зменшити кількість доданого цукру , ось кілька ключових принципів, які слід враховувати, пише Eat This Not That. 

  • Високий вміст білка: білок має вирішальне значення для підтримки ситості. Ніхто не любить перекушувати лише для того, щоб знову зголодніти. Вибирайте закуски з високим вмістом білка, такі як горіхове масло, сир, грецький йогурт або білковий порошок.
  • Містить клітковину:  клітковина є ще однією важливою поживною речовиною для насичення . Це допомагає вам довше відчувати ситість, підтримує здоров’я травлення та знижує ризик різних захворювань, таких як хвороби серця та діабет. Закуски з високим вмістом клітковини – це виграш як для ваших смакових рецепторів, так і для вашого здоров’я.
  • Низька калорійність: цей пункт може не стосуватися всіх, але якщо ви намагаєтеся зменшити споживання калорій, пошук низькокалорійної закуски може бути корисним. Шукайте варіанти, які поєднують клітковину та білок для досягнення найкращих результатів.

Ці закуски швидко готуються та створені для того, щоб ви були ситі та бадьорі протягом дня.

Мавпячий тост

Намажте скибочку підсмаженого цільнозернового арахісовим маслом і шматочками банана. Арахісове масло дасть вам 7 грамів білка та 16 грамів корисних жирів, і ви можете доповнити його насінням чіа для додаткової клітковини. Ця комбінація клітковини, білка та корисних жирів є трійкою ситної закуски.

Крекери з авокадо

Багатозерновий крекер викласти шарами авокадо. Ви також можете додати скибочку сливи або романського помідора. Потім посипте сіллю і перцем або вашою улюбленою приправою.

Хумус і овочі

Використання крихітної баночки для хумусу чудово підходить для вдосконалення контролю над порцією — і створення здорових закусок! Просто розділіть свої порції хумусу та занурюйте улюблені овочі (наприклад, селеру та моркву).

Парфе з йогурту

Парфе з йогурту — це закуска, яка виглядає та смакує вишуканіше, ніж є насправді, тому що це справді одна з найпростіших речей, які ви можете приготувати! Просто візьміть грецький йогурт, гранолу, м’яту та улюблені ягоди, і ви отримаєте ситну закуску.

Енергетичні кульки

Виготовлені із корисних жирів, таких як горіхи ( волоські горіхи в кожному шматку забезпечують приблизно 1-2 грами здорового жиру) і в поєднанні з підвищеним вмістом вуглеводів із фініків і вівса, вам знадобиться лише один або два з них, щоб відчути ситість.

Пряні горіхи та насіння

Перекушування горіхами та насінням може бути чудовим способом залишатися ситим, оскільки вони містять клітковину, білок і корисні жири.

Теплі бутерброди з тунцем

Ці корисні вегетаріанські страви з тунця багаті білком, клітковиною та корисними жирами. Поєднання нуту, тунця, чеддера зі зниженим вмістом жиру, грецького йогурту та булочок для гамбургерів із цільної пшениці — це перекус, який допоможе вам насититися, поки не прийде час їсти.

Банани в шоколаді

Якщо вам потрібно задовольнити бажання солодкого, ці банани в шоколаді — це простий вибір. Виготовлені з напівсолодкого шоколаду, бананів, морської солі, мигдалю та тертого кокосу, ви отримуєте багато природної солодкості з меншою кількістю цукру, ніж багато інших солодощів, що купуються в магазині.

Перець, фарширований козячим сиром

Козячий сир — це вершковий нежирний сир, який містить лише 5 грамів жиру на унцію, а також містить 5 грамів білка, щоб допомогти вам залишатися ситими. Моцарела — ще один варіант сиру, який містить трохи більше 6 грамів білка на 6 грамів жиру.

Мікс горіхів, насіння та сухофруктів

Приготуйте свій смачний мікс вдома: змішайте 1 склянку мигдалю, волоських горіхів або кешью (або суміш усіх трьох) з 1/2 склянки насіння соняшнику та 1 1/2 склянки сухофруктів, таких як родзинки, абрикоси, яблука, чорнослив або бананові чіпси.

Раніше OBOZ.UAрозповідав про 10 суперкорисних протизапальних закусок для схуднення. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader