Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт
Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

Із сезонної полуниці виходить дуже смачне та солодке варення. Але під час відварювання яскрава та соковита ягода часто стає коричневою, що не дуже привабливо. Цього можна уникнути, використавши один простий інгредієнт.

Ідея приготування полуничного варення насиченого червоного кольору опублікована на сторінці фудблогерки Лілії з ніком lily.a.cup.of.tea в Instagram. Щоб зберегти яскраве забарвлення полуниці вам знадобиться лимон.

Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 600 г
  • сік половинки лимона

Спосіб приготування:

Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

1. Ягоди помити.

2. Покласти у каструлю.

Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

3. Засипати цукром.

4. Залишити на кілька годин, щоб пустили сік.

5. Банки з кришками простерилізувати.

6. Варення варити 20 хвилин.

Що додати у полуничне варення, щоб воно мало насичений червоний колір: дуже простий інгредієнт

7. Додати лимонний сік для збереження кольору.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з інжиру
  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з кавуна
Джерело матеріала
loader