Як підібрати тональну основу: поради від експертів
Як підібрати тональну основу: поради від експертів

Як підібрати тональну основу: поради від експертів

Тональний крем не дарма є базовим продуктом для макіяжу. Без нього складно уявити повноцінний образ, в якому приховані всі недоліки і підкреслені всі переваги.

Але багатьом процес пошуку ідеальної тональної основи здається важким та незрозумілим, а ймовірність помилки – дуже високою. Тому OBOZ.UA зібрав професійні поради, на що звернути увагу, щоби в результаті знайти бездоганний продукт.

Визначте свій тип шкіри та основні проблеми

Підібрати ідеальний тональний крем без знання своєї шкіри неможливо. Зверніться до лікаря, щоби точно визначити, жирна у вас шкіра, суха чи комбінована, і до яких проблем вона схильна – це може бути акне, купероз, екзема, мелазма, тощо. Подумайте, що саме вам потрібно від продукту, і переконайтеся, що основа максимально відповідає вашим потребам. Наприклад, одна тональна основа може приховувати почервоніння, але мати комедогенну формулу, а це означає, що вона може спричинити висипання, якщо у вас шкіра, схильна до появи прищів.

Визначте свій відтінок

Визначення того, який у вас відтінок: теплий, прохолодний або нейтральний, є ключем до вибору кольору тонального крему, який найкраще підійде вашій шкірі. І це справді непроста задача. Почніть з того, що огляньте інші ділянки свого тіла. Якщо ваші груди та плечі схильні набувати рожевого чи червонястого кольору, швидше за все, у вас холодний кольоротип. А якщо це золотистий, персиковий та жовтий відтінок, ваша зовнішність тепла. Якщо жоден із кольорів, пов'язаних із відтінками, не виділяється, то ваша гама – нейтральна.

Ви можете використовувати ці знання не тільки для підбору тонального крему, але й для корекції конкретних проблем. Наприклад, якщо у вас є почервоніння, жовтуваті тональні основи можуть компенсувати це. Якщо у вас є помітні темні кола під очима з ухилом у синій чи фіолетовий колір, зверніть увагу, що продукти з персиковим або золотистим відтінком можуть зменшити зовнішні прояви проблеми.

Підберіть правильний тон

Можливо, вам доведеться протестувати кілька тональних засобів, щоб знайти той, який найкраще відповідає вашому тону шкіри. І, якими б технологічними не були палітри для підбору кольору онлайн, все одно найкращого результату можна досягти, тільки завітавши особисто у магазин косметики, щоби випробувати продукті на собі. Обов'язково повністю розтушуйте основу та подивіться на результат при природному освітленні.

Вибирайте формулу продукту правильно

Вибір правильної формули (наприклад, рідкої, пудрової або кремової) залежить від кольору обличчя, стану шкіри та бажаного фінішу. Якщо ви не прагнете особливо матового вигляду, зазвичай краще почати з рідкої або кремової текстури. Але майте на увазі, що олія в складі продукту зробить його менш стійким, якщо у вас жирна чи комбінована шкіра або у спеку. Тоді як пудрові (або мінеральні) основи підійдуть для жирної шкіри, проте не принесуть користі на сухій.

Коли справа доходить до рідких і кремових основ, безолійні формули є гарним варіантом, якщо ви маєте справу з чутливою, схильною до висипання шкірою. Якщо у вас комбінована або суха шкіра, вам можна використовувати олію в тональному засобі. Вона зволожить і навіть омолодить вашу шкіру.

Враховуйте свої потреби у покритті

Запитайте себе, наскільки ви хочете, щоб ваша природна текстура шкіри була помітна після нанесення тону. Якщо ви бажаєте, щоб результат виглядав лише як злегка поліпшена версія вашої шкіри, виберіть легку напівпрозору тональну основу або навіть хороший тонований зволожуючий крем з відтінком. Тим, хто шукає більш сильного покриття краще на щодень брати формулу середнього ступеня щільності кольору. Повне покриття знадобиться лише для особливих моментів – у повсякденному житті воно занадто помітне на шкірі.

Купуйте на пробу тестові упаковки

Вам може подобатися тональна основа, яка у вас є зараз, але це не означає, що варто відмовитись від тестування інших варіантів. Для цього обирайте зразки у маленьких упаковках на одне або кілька застосувань. Технологія створення косметики поліпшується щодня, і, можливо, хтось уже створив ваш крем мрії, який ви чомусь не наважуєтесь спробувати. Такий підхід буде найбільш безпечним для бюджету та екологічним.

Поліпшуйте свій метод нанесення

Йдеться не лише про вибір ліпшого кольору та формули тонального крему — те, як виглядатиме ваша основа, багато в чому залежить від того, як ви її наносите. Переконайтеся, що ваш спосіб застосування відповідає бажаному результату. Використовуйте пензлик для більш щільного покриття, пальці для кращого контролю нанесення і вологу губку, щоби не переборщити із шаром продукту. Їх можна чергувати між собою, залежно від ваших потреб.

Підлаштовуйте свою тональну основу

Незважаючи на те, що тональні основи бувають різних відтінків і формул, ми все ще здатні поліпшити їх, підлаштувавши під особисті потреби. Спробуйте змішати тональний крем з іншими продуктами, щоб трохи змінити відтінок. Якщо вам потрібно зробити його темнішим, додайте краплю рум’ян чи бронзеру, а консилер чи праймер висвітлить відтінок вашого продукту. Щодо текстури, то полегшити її допоможе зволожувальний крем для обличчя.

Раніше OBOZ.UA розповідав про візажистку, яка випробувала та оцінила усі лайфхаки з нанесення тону.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader