Цього разу у себе в Instagram українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати мариновані баклажани, які вийдуть навіть смачнішими за гриби.
"Зберігайте перевірений рецепт маринованих синеньких лише за 10 хвилин", – наголосила кулінар.
Для приготування маринованих баклажанів нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 2 шт.
- часник - 3-4 зуб.
- цибуля - 1 шт.
- цукор - 1 ст.л.
- олія - 3 ст.л.
- оцет винний 6% - 3 ст.л. (можна замінити на звичайний 9%, але його беремо 2 ст.л.)
- сіль - 1 ч.л.
- кріп - пучок
- коріандр чи мускатний горіх - за бажанням
Баклажани миємо та нарізаємо на крупні кубики. Чистити від шкірки їх не потрібно.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо баклажани до золотистості.
Щоб приготувати маринад для баклажанів, цибулю нарізаємо на довільні шматочки, наприклад, кільцями, додаємо тертий часник, слідом вливаємо олію та оцет, всипаємо цукор, сіль за смаком і все перемішуємо.
В миску з маринадом викладаємо обсмажені баклажани та додаємо дрібно нарізаний кріп. За бажанням для аромату також можна додати трішки меленого мускатного горіха чи коріандру.
Щоб баклажани добре промаринувалися, накриваємо їх і відправляємо в холодильник мінімум на одну годину, а краще на цілу ніч – і наша закуска готова.
Останні новини України:
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.