Серйозна загроза. Системи оплати OnlyFans зробили сервіс непридатним для перевірки на наявність дитячої порнографії
Серйозна загроза. Системи оплати OnlyFans зробили сервіс непридатним для перевірки на наявність дитячої порнографії

Серйозна загроза. Системи оплати OnlyFans зробили сервіс непридатним для перевірки на наявність дитячої порнографії

OnlyFans стверджує, що негайно видаляє будь-який матеріал, який може стосуватися сексуального насильства над дітьми. Однак перевірити це органи влади та сторонні експерти не можуть через принцип роботи платформи.

OnlyFans, платформа, яка дає змогу користувачам ділитися різноманітним контентом, зокрема порнографічним, з платними передплатниками, налічує 3,2 мільйона авторів. Контент кожного з них закритий пейволом — спеціальним екраном, який повідомляє, що доступ до контенту надається тільки після оплати повної вартості передплати.

Це захищає користувачів, але також ускладнює моніторинг платформи з метою виміряти масштаби поширення на ній зображень і відео, пов’язаних із сексуальним насильством над дітьми, кажуть правоохоронці та експерти.

Як пише Reuters, єдина загальнодоступна статистика надається самою компанією OnlyFans. Платформа переконує, що негайно видаляє будь-який виявлений підозрілий матеріал та інформує про порушення систему CyberTipline, якою керує американський Національний центр для зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC), призначену Конгресом США, але перевірити це не можна.

За словами представника OnlyFans, у 2023 році компанія написала 347 таких звітів CyberTipline після аналізу сотень мільйонів публікацій. Платформа стверджує, що це свідчить про суворий контроль безпеки. Але п’ять фахівців, які займаються проблематикою сексуального насильства над дітьми, у розмові з Reuters наголосили, що насправді фактичну проблемність матеріалів оцінити не є можливим через платний доступ до публікацій. Без доступу поліція і фахівці можуть отримати інформацію про профіль, з якого було поширено той чи інший контент, але не можуть займатися активним моніторингом ситуації на платформі.

Якщо поліція звертається по допомогу до OnlyFans у справі, компанія надає усю необхідну інформацію, включно з даними облікового запису та його контентом, не вимагаючи підписки. Також доступ надається NCMEC. Утім, як повідомила NCMEC, доступ почали надавати лише наприкінці 2023 року і він бувобмежений обліковими записами OnlyFans, на які вже поскаржилися CyberTipline.

Джерело матеріала
loader
loader