Тренерка Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади
Тренерка Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади

Тренерка Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади

Тренерка Ярослави Магучіх радила їй не встановлювати світовий рекорд через близькість Олімпіади. Про це розповіла українська легкоатлетка після етапу Діамантової ліги у Парижі, повідомила у фейсбуці Асоціація спортивних журналістів України.

- Я почуваюся фантастично, бо це був неймовірний стрибок, і мені вдалося побити рекорд у першій спробі! Це навіть більш, ніж неймовірно, тому що перед цим я з другої спроби взяла 2.07 і це вже був мій  “personal best”. Моя тренерка сказала мені, що, мабуть, варто зупинитися, тому що Олімпіада наближається і це більш важливо. Але я відчувала, що можу зробити це і, відверто кажучи, я хотіла спробувати побити світовий рекорд - і я зробила це у першій спробі! - сказала 22-річна спортсменка.

Магучіх додала, що разом з тренерами вони зробили чимало роботи, в тому числі відновлення після невеликого ушкодження, яке у Ярослави було перед чемпіонатом Європи. 

- Тепер я здорова, я готова боротися і я побила мій власний Світовий рекорд тут, у Парижі, де люди дуже підтримували мене! - зазначила вона.

Ярослави Магучіх також розповіла, що з нетерпінням чекає Олімпійських ігор.

- Впевнена це буде круте змагання і атмосфера буде ще більш вражаюча, але водночас я знаю, що це буде важко і конкуренція буде на найвищому рівні. Найбільші змагання, такі як Олімпіада, вимагають  від атлета бути ментально дуже сильним. Та як каже моя тренерка, це - свято і ти однозначно маєш насолоджуватись ним! - сказала вона.

У коментарі, яке поширило Суспільне Спорт, Магучіх також подякувала ЗСУ за життя та можливість виступати.

Зі встановленням світового рекорду Магучіх привітав  Володимир Зеленський. Президент України написав у своєму телеграм-каналі, що спортсменка продемонструвала всьому світу справжню українську волю до перемоги. 

- Дякуємо тобі, Ярославо, за те, що так високо підняла український прапор і здобула цю перемогу для нашої країни та народу. Кожна така перемога є неймовірно важливою для нашої сили та єдності, - підкреслив він.

  • 7 липня Ярослава Магучіх після етапу Діамантової ліги у Парижі взяла висоту 2.10 метри та встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту. Рекорд тримався 37 років. У 1987 році болгарка Стефка Костадінова взяла 2.09 м.
  • 10 червня Ярослава Магучіх вдруге поспіль виграла золото чемпіонату Європи, подолавши висоту 2,01 м.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader