За годину склад не перемістиш: експерт — про проблему збиття розвідувальних БПЛА росіян
За годину склад не перемістиш: експерт — про проблему збиття розвідувальних БПЛА росіян

За годину склад не перемістиш: експерт — про проблему збиття розвідувальних БПЛА росіян

Росіяни активно застосовують ці БПЛА для ведення розвідки не тільки на фронті й у прифронтовій зоні, й углиб території України.

Розвідувальні БПЛА російських окупантів передають країні-агресорці Росії інформацію про розміщення сил і засобів ЗСУ в режимі онлайн, що дозволяє РФ одразу ж відкривати вогонь чи пускати по цілях ракети, розповів в ефірі Обозреватель військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Він (БПЛА) здатний — починаючи з тактичного рівня — передати інформацію в режимі онлайн. Тим більше, коли це стосується оперативного рівня — це напряму впливає на функціонал Збройних сил України", — пояснив експерт.

Під контроль ворожих засобів розвідки можуть потрапити розгортання військ, їхнє переміщення, склади БК та командні пункти.

"Прилетів "Орлан", став у зону баражування, передав на "Іскандер". Нехай з усіма тими допусками і часом, який потрібен для очікування, (потрібна) десь година. Ну ти ж склад БК чи з паливом за годину не перемістиш? Так само як і командний пункт чи вузол звʼязку", — пояснив Машовець.

Орлан — чим збивати

За словами Машовця, найефективнішим у протидії цим дронам є комбінований спосіб — застосування РЕБів та активних засобів перехоплення.

"Легка авіація. "Кукурузники" були би ефективними. FPV-дрони як перехоплювачі розвідувальних БПЛА… Звичайними засобами ППО збити їх важко через вагу, маневри", — поділився експерт.

Хто такий Костянтин Машовець

Військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив", полковник Збройних сил України, експерт з питань оборонного планування, застосування військ та розвитку ЗСУ. Брав участь в АТО на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader