На Волині на тлі скандалу у Хмельницькій області перевірять роботу МСЕК та ВЛК
На Волині на тлі скандалу у Хмельницькій області перевірять роботу МСЕК та ВЛК

На Волині на тлі скандалу у Хмельницькій області перевірять роботу МСЕК та ВЛК

На Волині на тлі скандалу у Хмельницькій області перевірять роботу МСЕК та ВЛК

Корупційний випадок на Хмельниччині сколихнув всю країну

Після резонансного скандалу з викриттям на незаконному збагаченні очільниці обласного МСЕК у Хмельницькій області по всій країні починаються ініційовані на місця перевірки рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій.

Зокрема, така перевірка починається у Волинській області.

Про це заявив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, який провів термінову нараду з керівниками правоохоронних органів, ТЦК і СП, медико-соціальних експертних комісій, головними лікарями медзакладів, начальниками РВА та начальником обласного управління охорони здоров’я, пишуть Факти.

За його словами, корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну, а цинізм та зухвалість ситуації просто вражає.

Нещодавно на Хмельниччині правоохоронці викрили очільницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина. Під час обшуків вона викинула дві сумки, в яких було пів мільйона доларів, через вікно.

"Від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію", – заявив очільник ОВА. 

Зараз у Волинській області діють 10 медико-соціальних експертних комісій. Серед них – обласна, Луцька міська, чотири міжрайонних, три міжрайонних однопрофільних спеціалізованих та ще одна міжрайонна двопрофільна.

Українським правоохоронцям доручено розпочати роботу з перевірки рішень МСЕК і ВЛК, а також посилити загальний моніторинг.

У разі виявлення рішень, які не мають обґрунтування, ініціюватимуть перегляд, стверджує Погуляйко.

Нагадаємо, керівник медико-соціальної комісії із Хмельницької області заробила мільйони на незаконному оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації. Свої оборудки вона проводила за сприяння сина, який є керівником обласного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Як повідомили Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора, під час обшуку в кабінеті голови МСЕК слідчі знайшли 100 тис доларів США готівкою, а також  низку медичних документів, які можуть бути підробленими, списки «клієнтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Джерело матеріала
loader