5 продуктів, які ліквідовують стрес та тривоги
5 продуктів, які ліквідовують стрес та тривоги

5 продуктів, які ліквідовують стрес та тривоги

Якщо ви відчуваєте втому, тривоги та відчуваєте хронічний стрес, вам слід змінити свій раціон. Це необхідно зробити навіть у тому випадку, якщо ви вважаєте його комфортним для себе, оскільки більшість звичних продуктів насправді не сприяють підвищенню настрою. 

Хоча жодна їжа не є універсальним засобом від нудьги, є здорові альтернативи, які можуть покращити хімічні процеси в мозку та гормональний фон, зменшуючи симптоми депресії. Які продукти корисно їсти для здоров’я розуму та тіла, розповіли в Eat This, Not That

Солодкий перець 

Якщо вам треба заспокоїтись, замість коробки печива краще з'їсти трохи болгарського перцю. Цей овоч є одним з найпотужніших джерел вітаміну C, який зміцнює імунітет та бореться зі стресом і вільними радикалами. 

Дикий лосось 

Регулярне споживання жирної риби може поліпшити настрій. Такий ефект обумовлений завдяки вмісту в рибі жирних кислот омега-3, які сприяють підвищенню рівня серотоніну. Дослідження показали, що учасники, які включали лосось до свого раціону, втратили більше ваги в порівнянні з тими, хто обмежувався лише низькокалорійною дієтою. 

Шпинат 

Цей продукт багатий на фолієву кислоту, яка сприяє виробленню S-аденозилметіоніну, необхідного для вироблення серотоніну і дофаміну. Додавання трьох чашок зеленого листя до салату забезпечить майже половину денної рекомендованої дози фолієвої кислоти для підтримки психічного здоров'я. 

Чай ройбуш 

Це природно солодкий напій, що містить аспалатин, який знижує гормони стресу та обмежує утворення нових жирових клітин на 22%. Вживання цього чаю може бути не лише приємним досвідом, але й корисним способом для схуднення та зниження стресу.

Яйця 

Якщо ви відчуваєте роздратування — приготуйте омлет із трьох яєць, щоб зняти відчуття напругу. Яйця містять вітамін D, який сприяє підвищенню настрою, допомагаючи збалансувати хімічні реакції у мозку. Крім того, жовток є джерелом холіну, який може підтримувати відчуття ситості та контролювати апетит.

РанішеOBOZ.UA розповів, які звички можуть зменшити стрес на 25%.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader