7 швидких рецептів для тих, хто худне
7 швидких рецептів для тих, хто худне

7 швидких рецептів для тих, хто худне

Витрачати час на приготування може бути надзвичайно обтяжувальним завданням. Особливо, це стосується тих випадків, коли ви повертаєтесь зі спортзалу і не маєте сил ні на що, крім бажання з’їсти перше, що попадеться під руку.

Щоб ефективно худнути потрібно дотримуватись деяких принципів: щоб забезпечити почуття ситості на довгий час, споживайте нежирні джерела білка, такі як курятина чи риба, а також приділяйте увагу овочам та зелені, які містять мало калорій та багаті на вітаміни і мінерали. Що саме ви можете приготувати не витрачаючи багато часу на кухні, розповіли в Eat This, Not That.

Яловичий фарш чипотле

Це пряна подрібнена яловичина, яку використовують у стравах, таких як тако, буріто або в овочевих салатах. Якщо приготувати велику кількість за один раз, ви зможете суттєво зекономити час на плануванні. Однак, розгляньте варіант заміни яловичини на менш жирне м'ясо для збереження здоров'я.

Суп з тортильї

Цей смачний курячий суп з тортильями, сиром та авокадо. Для його приготування рекомендується використовувати нежирний сир, цільнозернові тортильї, а також стигле авокадо, яке багате на корисні жири, що сприяє здоровому харчуванню.

Тайська арахісова курка з локшиною

Багато тайських страв містять велику кількість цукру та жиру. Проте, якщо ви шукаєте здорову альтернативу, спробуйте приготувати цю страву з п’яти інгредієнтів. Вам знадобиться: куряча грудка, сніжний горошок, рисова локшина та подріблений арахіс. Також, можна взяти зелену цибулю, кінзу перець та петрушку для смаку.

Кістковий бульйон

Кістковий бульйон є відмінним джерелом білків і мінералів, корисних для травлення, а також здоров'я кісток та суглобів. Він легкий та доступний у приготуванні вдома та може використовуватись як напій або основа для приготування страв.

Легке гумбо

Гумбо або Гамбо - це страва американської кухні, що поширене у штаті Луїзіана, що являє собою густий суп зі спеціями, схожий на рагу. Його легко приготувати у мультиварці, замінивши свинячі ковбаски на індичі, що мають меншу калорійність та вміст жиру й натрію.

Курка теріякі

Приготувати таку курку можна всього за 10 хвилин у мультиварці. Проте, під час приготування слід пам'ятати, що багато соусу теріякі містить велику кількість натрію та цукру, тому рекомендується вживати цю страву з чаєм для схуднення, щоб уникнути здуття живота.

Свинячий карнітас

Одні дієти стверджують, що варто уникати свинини, однак цей рецепт пропонує альтернативу. Карнітас - це маленькі шматочки свинини, які повільно готуються до соковитості та додаються до тортильї або вживаються, як самостійне блюдо з рисом. Така страва містить багато білка та має низький вміст вуглеводів й цукру.

РанішеOBOZ.UA розповів, які сніданки допомагають боротись із жиром.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader