Для лікарні "Охматдит" через платформу United24 зібрали 100 млн гривень: додатково уряд планує виділення коштів
Для лікарні "Охматдит" через платформу United24 зібрали 100 млн гривень: додатково уряд планує виділення коштів

Для лікарні "Охматдит" через платформу United24 зібрали 100 млн гривень: додатково уряд планує виділення коштів

Українці менше ніж за три години зібрали понад 100 млн гривень на відновлення лікарні "Охматдит" у Києві, яка 8 липня стала ціллю ракетної атаки російських терористів. Збір на допомогу дитячій лікарні запустила ініціатива UNITED24.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він наголосив, що збір продовжується, та подякував всім, хто долучився.

Тим часом оцінка збитків, які спричинив російський терористичний удар по "Охматдиту", триває. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він наголосив, що уряд пріоритетно виділить кошти на відновлення дитячої лікарні.

"Ми на прямому зв'язку з президентом і прем'єр-міністром, відпрацьовуємо виділення коштів на пріоритетне відновлення цього закладу. Також працюють всі завідувачі відділень, щоб оцінити стан пошкодження дороговартісного обладнання, яке перебуває в їхніх відділеннях",- сказав Ляшко.

За його словами, міжнародні партнери чекають на запит України щодо допомоги з відновлення лікарні. Вони також готові за необхідності сприяти в медичній евакуації тим пацієнтам Охматдиту, яким не зможуть надати допомогу через зруйновану лікарню.

Водночас Ляшко зазначив, що зроблено все можливе, щоб діти з "Охматдиту" отримали необхідне лікування за відповідним профілем у лікарнях Києва та області.

Наразі основним питанням є відновлення та забезпечення безперебійності електроживлення лікарні, наголосив міністр.

Як повідомляв OBOZ.UA:

8 липня країна-агресор Росія атакувала лікарню "Охматдит" у Києві. Унаслідок обстрілу зруйновано токсикологічний корпус та пошкоджено центральний. Російські терористи влучили у корпус, де діти отримували діаліз. Тобто маленькі пацієнти були "привʼязані" до апаратів очищення крові. Також внаслідок обстрілу зруйновано відділення реанімації.

Польща і Німеччина вже запропонували допомогу з лікуванням дітей, які постраждали від удару РФ по "Охматдиту".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader