"Це дипломатична тактика Росії": Безсмертний пояснив, що стоїть за масованим обстрілом України 8 липня
"Це дипломатична тактика Росії": Безсмертний пояснив, що стоїть за масованим обстрілом України 8 липня

"Це дипломатична тактика Росії": Безсмертний пояснив, що стоїть за масованим обстрілом України 8 липня

Масована атака РФ на Україну 8 липня, яка забрала життя понад трьох десятків людей, є дипломатичною тактикою країни-агресора. Так Росія хоче навʼязати нам та всьому світу свою позицію. 

Про це у випуску OBOZ.Talk сказав дипломат і експерт з міжнародної політики Роман Безсмертний. Водночас він зазначив, що теза про "примус до миру", яка почала поширюватися після цього обстрілу, не відповідає дійсності. 

"Тут ліпше пов'язати розмову, яка велася нещодавно з боку Путіна про те, що на столі лежить Стамбульський документ, і оці обстріли. Оце пов'язано дуже. А що стосується розмови Віктора Орбана, він вирішує свої проблеми", – зауважив дипломат. 

Так він висловився про візит угорського премʼєра до України, під час якого той запропонував припинити вогонь на якийсь час, щоб потім перейти до переговорів. Після цього Орбан вирушив до Москви, де зустрівся з диктатором Володимиром Путіним. 

"Власне, після белькотіння Орбана у Києві було зрозуміло, який буде розвиток подій далі. Бо можу вам сказати як учасник Тристоронньої контактної групи, як тільки там виходили на подібні якісь тези, треба було очікувати обов'язково якоїсь пакості з боку Кремля. Або на фронті обстріли, або обстріли тилу, або якісь диверсійні операції і так далі", – зауважив Безсмертний. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Уранці 8 липня країна-терорист Росія влаштувала масовану атаку на Україну. Ворог обстріляв ракетами Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста. Загинуло щонайменше 37 людей, серед них троє дітей. Більш як 170 осіб поранено. 

– Під час обстрілу Києва окупанти влучили в будівлю дитячого медичного закладу. Йдеться про лікарню "Охматдит", де пошкоджені кілька корпусів, зокрема токсикологічний, є постраждалі та загиблі. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader