Як позбутися застарілого бруду на дверцятах духовки: лайфхак
Як позбутися застарілого бруду на дверцятах духовки: лайфхак

Як позбутися застарілого бруду на дверцятах духовки: лайфхак

Прозорі дверцята – важлива деталь духовки, яка допомагає контролювати процес приготування їжі. Але вони ж приймають на себе значну частину типових забруднень, таких як жир чи пригорілий білок, через що стають менш прозорими. І це робить прибирання на кухні більш проблематичним. 

Чистити дверцята духовки може бути непросто, якщо ви неправильно комбінуєте засіб та інструменти. OBOZ.UA поцікавився, що радять з цього приводу професіонали.

А їхня головна порада полягає в тому, щоби поєднувати силу спрею, піни чи рідини для чищення з ефективністю скребка для скла. М’яка губка може не впоратись зі стійкими плямами, а її жорсткий бік – залишати подряпини на склі, що небажано. Скребок же досить легко видалить забруднення механічно і при цьому за рахунок гладкості свого леза не пошкодить скло.

Отже, почніть з того, що охолодіть духовку і нанесіть на її дверцята засіб, яким ви зазвичайте чистите її від забруднень. Дайте йому певний час, щоби подіяти, адже активні речовини мають зруйнувати структуру стійких плям, а потім переходьте до обробки скребком.

Тримайте інструмент під гострим кутом до скла і робіть ним короткі акуратні рухи, наче підрізаючи пляму біля основи. Так ви знімете всі забруднення легко і без пошкоджень поверхні.

Все, що вам залишиться наостанок, це змити залишки засобу і очистити поверхню дверцят водою. За бажання можете обробити її сумішшю води та білого оцту для додаткового знежирення та надання блиску. Щоби на склі на залишалось плям від води, обов’язково протріть дверцята духовки насухо.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чи можна прати наматрацник.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader