Як Орбан одним вчинком об'єднав усю Європу проти себе: за що критикують прем'єр-міністра Угорщини
Як Орбан одним вчинком об'єднав усю Європу проти себе: за що критикують прем'єр-міністра Угорщини

Як Орбан одним вчинком об'єднав усю Європу проти себе: за що критикують прем'єр-міністра Угорщини

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що хотів би використати головування Угорщини у Раді ЄС, щоб об'єднати Європу.

І, схоже, йому це вдалося, але, можливо, не так, як він очікував.

Лідери з півночі, півдня, сходу та заходу континенту обрушилися на Орбана з різкою критикою через його рішення зробити візит президенту Росії Володимиру Путіну до Москви відразу після його поїздки до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Зокрема, голова Європейської ради Шарль Мішель відреагував так:

«Ротаційне головування ЄС не має мандату на взаємодію з Росією від імені ЄС. Європейська рада ясно заявляє: Росія – агресор, Україна – жертва. Жодні обговорення щодо України не можуть відбуватися без України».

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн також засудила Обрана: «Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан відвідує Москву: умиротворення не зупинить Путіна. Тільки єдність і рішучість прокладуть шлях до всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні».

Канцлер Німеччини Олаф Шольц: "Орбан їде до Путіна як прем'єр-міністр Угорщини. Європейську раду у зовнішній політиці представляє Шарль Мішель. Позиція ЄС дуже зрозуміла: ми засуджуємо російську агресивну війну. Україна може розраховувати на нашу підтримку".

Поїздку Орбана до Москви розкритикували Президент Литви Гітанас Науседа, Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, Прем'єр-міністр Чехії Петро Філа Фредеріксен, Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Джерело: politico .

Читайте також: Наслідки для України та Європи від головування Угорщини у ЄС: головні погрози.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги за темою
Україна Володимир Путін Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader