Із запечених помідорів та перцю можна приготувати дуже смачний, ситний та легкий суп. Для того, щоб страва була ситною, додайте куряче філе, сир, грінки.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного томатного супу, з часником, цибулею та спеціями.
Інгредієнти:
- 3 стиглі солодкі томати
- 3 часточки часнику
- 1 болгарський перець
- 1 фіолетовий/ріпчастий/цибуля порей
- 250-300 мл бульйону
- оливкова олія, сіль, перець, орегано
Додаток:
- пармезан, смажений бекон, свіжий базилік, смажений хліб
Спосіб приготування:
1. Овочі почистіть, наріжте, полийте олією, посоліть, додайте орегано, запікайте при 200 градусах 40 хвилин. Можна і швидше, при 220 градусах, з обдуванням 30 хвилин.
2. Охолодіть їх, зніміть шкіру з томатів та перцю, додайте бульйон і перебийте все у блендері. Якщо залишилися великі шматочки – можете пропустити суп через сито і після збивання обов'язково – прокип'ятити.
Подаємо з підсмаженим хлібом, беконом, сиром, за бажанням до супу можна додати вершки!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником
- Квашені помідори "по-одеськи"