На тлі удару по лікарні "Охматдит" Орбан у Китаї говорив про перемир'я України з РФ, — WP
На тлі удару по лікарні "Охматдит" Орбан у Китаї говорив про перемир'я України з РФ, — WP

На тлі удару по лікарні "Охматдит" Орбан у Китаї говорив про перемир'я України з РФ, — WP

За словами журналістів, несподіваний візит Орбана до Китаю відбувся всього за кілька годин до того, як Путін мав прийняти прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді під час державного візиту до Москви.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здійснив несподіваний візит до Пекіна, де китайський лідер Сі Цзіньпін закликав до глобальних зусиль із підштовхування Росії та України до "припинення вогню". Про це пише видання Washington Post.

Журналісти зазначили, що поки Орбан і Сі говорили про "припинення вогню", Росія обстрілювала українські міста ракетами. Так, у Києві постраждала дитяча лікарня "Охматдит", в українській столиці та Кривому Розі загинули люди.

Важливо Відірвати Україну від Європи і роздобути Закарпаття. Яку вигоду для Путіна обіцяє план Орбана

Несподіваний візит Орбана до Китаю відбувся всього за кілька годин до того, як Путін мав прийняти прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді під час державного візиту до Москви.

На зустрічі з Орбаном у Пекіні Сі заявив, що цінує зусилля угорського лідера щодо досягнення політичного вирішення війни в Україні, яку він назвав "конфліктом".

"Китай і Угорщина поділяють одні й ті самі основні позиції і працюють в одному напрямку", — сказав він.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський і Володимир Путін відкинули пропозицію Орбана оголосити перемир'я, а потім починати переговори. Так, Україна повинна погодитися на мир з РФ, оскільки у неї немає ресурсів для подальшої війни, заявив глава уряду Угорщини Віктор Орбан. Крім того, він упевнений, що допомога Заходу підтримує протистояння.

Також нагадаємо, що Орбан із Китаю летить до США. Угорський прем'єр анонсував новий візит. У Вашингтоні з 9 по 11 липня відбудеться 75-й саміт НАТО.

Теги за темою
Україна Росія війна Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader