ШІ допомагає нам подолати кліматичну кризу
ШІ допомагає нам подолати кліматичну кризу

ШІ допомагає нам подолати кліматичну кризу

Розумно тримати під пильною увагою використання енергії системами штучного інтелекту, але часто обговорення цієї теми здається надмірним ( штучний інтелект приносить «зелений місячний знімок» Microsoft на землю в західному Лондоні, 29 червня ). Причина полягає в тому, що викиди, які, ймовірно, створюватимуться завдяки живленню штучного інтелекту, набагато менші, ніж викиди, створювані іншими секторами, такими як будівництво чи транспорт.

Тож поточні дебати оформлені неправильно. ШІ вже довів свою роль у вирішенні кліматичних та природних криз. І в деяких випадках енергоспоживання штучного інтелекту значно нижче, ніж традиційні обчислення, які він замінює, наприклад, у енергоємних вдосконалених кліматичних моделях.

Тим часом штучний інтелект може відкрити значні можливості декарбонізації. У моєму власному секторі – антропогенному середовищі – це може допомогти відійти від забруднюючих матеріалів, таких як бетон, зменшити вплив вуглецю енергетичних і транспортних систем, а також підтримати повторне використання та перепрофілювання існуючих будівель.

Нам потрібно продовжувати підвищувати ефективність розробки штучного інтелекту та гарантувати, що вона розробляється безпечно та відповідально. Але не менш важливим є використання штучного інтелекту для пришвидшення переходу на зелене середовище.
Доктор Вілл Кавендіш,
керівник глобальних цифрових послуг, Arup

Джерело матеріала
loader
loader