Meta анонсує нову модель штучного інтелекту, яка може створювати відео зі звуком
Meta анонсує нову модель штучного інтелекту, яка може створювати відео зі звуком

Meta анонсує нову модель штучного інтелекту, яка може створювати відео зі звуком

Власник Facebook - Мета оголосила, що створила нову модель штучного інтелекту під назвою Movie Gen, яка може створювати реалістичні відео та аудіокліпи у відповідь на підказки користувача, стверджуючи, що вона може конкурувати з інструментами провідних стартапів зі створення медіа, таких як OpenAI та ElevenLabs.

Зразки творів Movie Gen, надані Meta, демонстрували відео тварин, які плавають і займаються серфінгом, а також відео з використанням реальних фотографій людей, щоб зобразити їх виконання дій, наприклад малювання на полотні.

Movie Gen також може генерувати фонову музику та звукові ефекти, синхронізовані з вмістом відео, сказав Meta в блозі, і використовувати інструмент для редагування наявних відео.
В одному з таких відео Мета запропонувала інструменту вставити помпони в руки чоловіка, який бігав сам по пустелі, а в іншому він змінив місце для паркування, де чоловік катався на скейтборді, із сухого ґрунту на місце, покрите калюжею.
Відео, створені Movie Gen, можуть тривати до 16 секунд, а аудіо – до 45 секунд, сказав Meta. Він поділився даними, які показують сліпі тести, які показують, що модель працює краще порівняно з пропозиціями від стартапів, зокрема Runway, OpenAI, ElevenLabs і Kling.
Оголошення прозвучало в той момент, коли Голлівуд цього року боровся з тим, як використовувати генеративну відеотехнологію штучного інтелекту після підтримки Microsoft.
У лютому OpenAI вперше продемонстрував, як його продукт Sora може створювати відео, схожі на повнометражні фільми, у відповідь на текстові підказки.
Джерело матеріала
loader
loader