"Виродки з Кремля": Зеленський різко відреагував на удар РФ по "Охматдиту"
"Виродки з Кремля": Зеленський різко відреагував на удар РФ по "Охматдиту"

"Виродки з Кремля": Зеленський різко відреагував на удар РФ по "Охматдиту"

Президент пообіцяв відповідь "нелюдам із Росії" за удари по українських лікарнях.

Президент Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві в понеділок, 8 липня.

Він назвав цинічними заяви представників РФ про те, що по лікарні нібито вдарила українська зенітна ракета. Про це глава держави сказав під час прес-конференції з Дональдом Туском у Варшаві.

"Який цинізм знову демонструють виродки з Кремля в тому, що "це працювала українська ППО", - сказав він.

Президент подякував усім українцям, які викладають відео, де видно прямий ракетний удар РФ, унаслідок якого було поранено і вбито багато українців.

"Безперечно, ми відповімо цим нелюдам із Росії", - зазначив також він.

Водночас глава держави додав, що необхідна робота з притягнення до відповідальності Росію за терор і диктатора Володимира Путіна за накази завдавати ударів.

"На все, що з нею намагаються обговорювати про мир, Росія відповідає ударами по домівках і по лікарнях. Саме тому, ми можемо тільки примусити Росію до миру. Тільки разом ми можемо це зробити. Кожен у світі, хто дійсно хоче миру. Для цього потрібна достатня підтримка і потрібна достатня рішучість і спільні дії", - резюмував Зеленський.

Що таке Охматдит

Охматдит - це діагностично-багатопрофільний лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні.

У період радянської влади заклад отримав назву Охматдит, що означає "охорона материнства і дитинства". Зараз на подвір'ї Охматдиту стоїть пам'ятник Миколі Терещенку, головному меценату та благодійнику лікарні.

Ракетний удар по Україні 8 липня - останні новини

У понеділок вранці, 8 липня, РФ завдала масованого удару по Україні, вибухи прогриміли в багатьох регіонах. У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит"у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цієї медустанови.

Пізніше стало відомо, що внаслідок ракетного удару в Дніпровському районі пошкоджено багатоповерхову будівлю медцентру. Унаслідок атаки РФ4 загиблих, ще 3 травмовано, сталося часткове руйнування будівлі.

Міноборони Росії відреагувало на криваві наслідки своїх ракетних ударів по цивільних об'єктах Києва, зокрема по дитячій лікарні "Охматдит", та інших міст у понеділок, 8 липня. Всю провину в убивстві цивільного населення Росія, природно, переклала на українську ППО.

Як повідомлялося, внаслідок ракетної атаки РФ по Кривому Рогу відомо про десятки поранених, крім того, за даними Ради оборони міста, попередньо - 10 загиблих.

/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader