Зеленський: США, Китай та ЄС могли б вплинути на припинення війни РФ проти України
Зеленський: США, Китай та ЄС могли б вплинути на припинення війни РФ проти України

Зеленський: США, Китай та ЄС могли б вплинути на припинення війни РФ проти України

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що Сполучені Штати, Китай та Європейський Союз у сукупності могли б виступити з посередницькою місією для припинення російської агресії проти України.

Про це глава держави заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Зеленський підкреслив відкритість України до різних пропозицій щодо врегулювання конфлікту, нагадавши про запропоновану українською стороною Формулу миру. Однак він зазначив, що ефективне посередництво можливе лише з боку "серйозних сильних союзів".

"Це не про посередництво. Це про можливості. У тебе має бути економіка, яка впливає на Росію. Або Росія і Путін залежать від цього. Або в тебе дуже потужна армія, якої боїться Путін, яка сильніша за російську", - пояснив президент України.

На думку Зеленського, такими можливостями володіють США, Китай та Європейський Союз в цілому. Він підкреслив необхідність об'єднання зусиль для здійснення тиску на Росію та припинення дій Путіна.

Президент також прокоментував візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, зазначивши, що не був поінформований про цю поїздку заздалегідь. Зеленський висловив скептицизм щодо можливості окремих країн виступати в ролі посередників між Росією та Україною.

"Він не поважає тих, хто слабкий. І навіть якщо він зустрічається з тією чи іншою державою - це не означає, що він хоче закінчити війну. Він хоче продемонструвати якісь кроки. Але за цією демонстрацією завжди у нього йде кривава демонстрація, яку він і продемонстрував сьогодні вранці в Україні", - підсумував Зеленський, очевидно, натякаючи на нові атаки з боку Росії.

Нагадаємо, Зеленський розкрив деталі договору безпеки з Польщею: перехоплення ракет, авіація та Український легіон.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader