Лікувальні властивості ромашки: коли вона допоможе
Лікувальні властивості ромашки: коли вона допоможе

Лікувальні властивості ромашки: коли вона допоможе

Ромашка протягом століть використовується у лікувальних цілях, зокрема, при болях у шлунку, діареї чи безсонні. Зазвичай, її готують як чай.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що ромашка корисна для здоровʼя людини.

Зменшення тривоги

Ромашка має заспокійливий ефект, вона може зменшити помірні чи важкі симптоми тривожного розладу.

Допомога при розладі шлунка

Чай з ромашки може допомогти при діареї та коліках у немовлят.

Боротьба з діабетом та контроль цукру в крові

Ромашка може допомогти тим, хто має діабет чи хоче контролювати рівень цукру в крові.

Допомога при раку

Ромашка допомагає лікувати рак. Згідно з одним дослідженням, ромашковий чай запобігає раку щитоподібної залози та іншим захворюванням.

Також ромашка має антиоксидантні властивості, які корисні при лікуванні раку. Антиоксиданти борються з вільними радикалами, які викликають пошкодження клітин в організмі та можуть призвести або погіршити такі захворювання, як рак. Ба більше, ромашку можна використати для лікування виразок у роті.

Протизапальні властивості

Ромашка заспокоює пошкоджену шкіру завдяки протизапальним властивостям. Вона особливо корисна при екземі. Також ромашка допомагає при лікуванні звичайних ран, синців, опіків.

Раніше OBOZ.UA розповідав про користь споживання бананів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader