Топ-4 найкращі овочі для сяючої та молодої шкіри
Топ-4 найкращі овочі для сяючої та молодої шкіри

Топ-4 найкращі овочі для сяючої та молодої шкіри

Старіння може бути неминучим, але є способи допомогти вашій шкірі виглядати молодою за допомогою правильного харчування. Насправді наша шкіра – це орган, який постійно регенерує та вирощує нові клітини. Вибираючи здорове харчування, ви можете справді покращити здоров’я вашої шкіри з часом.

Одними з найкращих поживних речовин для покращення здоров’я шкіри та запобігання старінню є вітамін С, вітамін А, цинк і антиоксиданти. Дізнайтеся, які овочі мають найвищий вміст поживних речовин для здоров’я шкіри, пропонує Eat This Not That.

Болгарський перець

Болгарський перець багатий на вітаміни А і С. Один із найбагатших джерел вітаміну С, червоний болгарський перець містить майже 170% рекомендованої щоденної норми вітаміну С.

Отримання достатньої кількості вітаміну С сприяє виробленню колагену, компоненту створення нового здорового шару шкіри. Наріжте їх на закуску та занурте в хумус або цацикі для ситної, ситної закуски.

Броколі

Апельсини відомі своїм вмістом вітаміну С, але півсклянки броколі насправді містить його більше, ніж більшість цитрусових. Броколі також є джерелом цинку та лютеїну, які сприяють здоров’ю шкіри.

Цинк є антиоксидантом, який допомагає нашій шкірі загоюватися від пошкоджень, у тому числі сонячних. Лютеїн - це тип каротиноїду, як і вітамін А, який допомагає підвищити еластичність шкіри та захищає від шкідливого впливу сонця.

Помідори

Помідори - це золота жила поживних речовин, причому вітамін С і лікопін є найбільш насиченими поживними речовинами в томатах. Незалежно від того, купуєте ви їх консервованими чи свіжими, помідори є джерелом цього вітаміну, який покращує шкіру.

Фіолетова капуста

Цей яскравий овоч насичений антиоксидантами та вітамінами для здоров’я шкіри. Фіолетова капуста містить вітаміни А, С і антоціани, які є антиоксидантами, які можуть покращити здоров’я шкіри після УФ-променів.

Склянка фіолетової капусти містить більше 50% рекомендованої добової норми вітаміну С. Без достатньої кількості вітаміну С виробництво колагену в організмі зменшиться. Колаген відповідає за фактор еластичності нашої шкіри, завдяки чому наша шкіра виглядає пухкою та може сприяти молодшому вигляду.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, які овочі та фрукти можна їсти без шкірки без проблемдля здоров'я.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader