Хрусткі трубочки з тіста філо: чим наповнити, щоб не розмокли та не потекли
Хрусткі трубочки з тіста філо: чим наповнити, щоб не розмокли та не потекли

Хрусткі трубочки з тіста філо: чим наповнити, щоб не розмокли та не потекли

Трубочки, приготовлені з тіста філо – це чудова альтернатива звичним нам вафельним трубочкам. Для їх приготувати не потрібно працювати із борошном та випікати протягом тривалого часу.

Як правильно приготувати трубочки з тіста філо, в Instagram розповіла фудблогерка Юлія Сенич. Вона також додала, що найкращою начинкою для них стане заварний крем.

Інгредієнти

  • Тісто філо – 1 уп
  • Вершкове масло або олія для змащення
  • Інгредієнти для крему
  • Молоко – 500 мл
  • Жовтки – 4 шт
  • Крохмаль – 50 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Ванільний цукор – 2 уп.
  • Ягоди – за бажанням

Спосіб приготування

1. Тісто філо завчасно розморожуємо. Лист тіста змащуємо олією або вершковим маслом.

Хрусткі трубочки з тіста філо: чим наповнити, щоб не розмокли та не потекли

2. Складаємо краї до центру один на одного. Далі складаємо в трикутник декілька разів і в кінці обрізаємо край, щоб утворився конверт.

3. Всередину трубочки вставляємо зім’ятий пергаментний папір і відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 25хв.

4. Для крему поєднуємо молоко з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця і борошно і варимо крем до загущення.

5. Накриваємо плівкою в контакт і залишаємо в холодильнику на 4-6 годин.

6. Перед наповненням трубочок крем добре перемішуємо і перекладаємо в кондитерський мішок.

7. Наповнюємо трубочки і всередину кладемо ягідки. За бажанням присипаємо мигдалевими пластівцями.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Джерело матеріала
loader
loader