Трубочки, приготовлені з тіста філо – це чудова альтернатива звичним нам вафельним трубочкам. Для їх приготувати не потрібно працювати із борошном та випікати протягом тривалого часу.
Як правильно приготувати трубочки з тіста філо, в Instagram розповіла фудблогерка Юлія Сенич. Вона також додала, що найкращою начинкою для них стане заварний крем.
Інгредієнти
- Тісто філо – 1 уп
- Вершкове масло або олія для змащення
- Інгредієнти для крему
- Молоко – 500 мл
- Жовтки – 4 шт
- Крохмаль – 50 гр
- Цукор – 100 гр
- Ванільний цукор – 2 уп.
- Ягоди – за бажанням
Спосіб приготування
1. Тісто філо завчасно розморожуємо. Лист тіста змащуємо олією або вершковим маслом.
2. Складаємо краї до центру один на одного. Далі складаємо в трикутник декілька разів і в кінці обрізаємо край, щоб утворився конверт.
3. Всередину трубочки вставляємо зім’ятий пергаментний папір і відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 25хв.
4. Для крему поєднуємо молоко з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця і борошно і варимо крем до загущення.
5. Накриваємо плівкою в контакт і залишаємо в холодильнику на 4-6 годин.
6. Перед наповненням трубочок крем добре перемішуємо і перекладаємо в кондитерський мішок.
7. Наповнюємо трубочки і всередину кладемо ягідки. За бажанням присипаємо мигдалевими пластівцями.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру