Пряні консервовані огірки з гірчицею та часником: як правильно приготувати смачну закуску
Пряні консервовані огірки з гірчицею та часником: як правильно приготувати смачну закуску

Пряні консервовані огірки з гірчицею та часником: як правильно приготувати смачну закуску

Консервувати огірки можна з часником, помідорами, листями ягід, гірчицею, кетчупом. Дуже важливо – вибирати для приготування маленькі та молоді огірки.

Як смачно законсервувати огірки

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних огірків із гірчицею, перцем та часником.

Рецепт огірків

Інгредієнти:

  • 8 кг огірків
  • 2 ст цукру
  • 2 ст олії без запаху
  • 2 ст оцту 9%
  • 6 ст л солі
  • 4 ст л порошку гірчиці
  • 4 ст л чорного меленого перцю
  • 4 ст л давленого часнику

Спосіб приготування:

1. Огірки помийте, поріжте на чверті вздовж, якщо невеликі, просто навпіл.

Огірки для приготування

2. Додайте решту інгредієнтів, перемішайте і залиште стояти на 3 години, періодично перемішуючи.

Часник та спеції для страви

3. Банки помийте, викладіть огірки в банки та стерилізуйте 12 хвилин. Дістаньте все з води, щоб не переварилися, закатайте кришками, охолодіть і заберіть у підвал.

Готові огірки

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки з насінням гірчиці
  • Мариновані огірки на 1-літрову банку
  • Гострі квашені огірки з часником
Джерело матеріала
loader