Скажіть "ні" пухлим щічкам та жиру у підборідді: ефективна вправа, яка підтягує обличчя
Скажіть "ні" пухлим щічкам та жиру у підборідді: ефективна вправа, яка підтягує обличчя

Скажіть "ні" пухлим щічкам та жиру у підборідді: ефективна вправа, яка підтягує обличчя

Якщо ви прагнете зменшити об’єм на обличчі, вам необхідно ввести у раціон збалансовану їжу та фізичні вправи для всього тіла, а також спати мінімум по 7 годин на добу та уникати стресового стану. Крім того, важливо вживати оптимальну кількість води, оскільки це допомагає уникати надлишку солі та зменшувати затримку рідини в організмі.

Однак, хоча локальне спалювання жиру не можливе, проте ви можете додати вправи для тонізації м'язів, які допомагають покращувати контури обличчя. В Eat This, Not That! поділились вправами, які варто робити для моделювання обличчя.

Вправи для обличчя

Підтяжка підборіддя. Почніть з підйомів підборіддя: тягніть нижню частину обличчя вгору, згинаючи м’язи щелепи. Робіть цю вправу 10-15 разів за один підхід.

Обличчя риби. Це чудова вправа для обличчя, для якої слід створити вакуум, всмоктавши щоки всередину. Таке положення слід затримати впродовж 25-30 секунд, потім зробити перерву на 5 секунд та повторити вправу мінімум 10 разів.

Інтервальні стрибки зі скалкою. Перш ніж почати силові тренування, які допоможуть позбутись від жиру у всьому тілі, можна виконати стрибки зі скакалкою. Така вправа виконується для розігріву протягом 10 хвилин за принципом 40 секунд на стрибки та 20 секунд на відпочинок. 

Скажіть "ні" пухлим щічкам та жиру у підборідді: ефективна вправа, яка підтягує обличчя

Силові тренування

Передні присідання з вагою. Для передніх присідань поставте ноги на ширині стегон, а гантелі тримайте за плечима, долонями до тіла. Опустіться в присідання, поки стегна не будуть паралельні землі. Потім різко поверніться в положення стоячи, штовхаючи вагу над головою та поверніть гантелі в початкове положення.

Зворотні випади. Встаньте прямо з гантелями в руках, відступіть однією ногою назад, опускаючись коліном до землі, тримаючи прес напруженим. Поверніться в початкове положення та повторіть з іншою ногою.

Станова тяга. Почніть вправу, вставши на ширину плечей та тримаючи гантелі в руках, долоні всередину. Зігніть коліна та опускайте гантелі до середини ноги, не рухаючи колінами, поки не відчуєте розтягнення підколінного сухожилля. Затримайтеся на секунду та поверніться у вихідне положення.

Берпі. Завершимо тренування вправою берпі, яка призначена для зменшення жиру на обличчі. Поставте ноги на ширині плечей та трохи зігніть коліна взявши у роки гантелі. Поставте гантелі на підлогу, відвівши стегна назад. Випряміть ноги в планку, зробіть віджимання, поверніться в присідання та тримаючи гантелі підстрибніть вгору.

РанішеOBOZ.UA розповів, які тренування для обличчя допомагають позбуватись зморшок. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader