Зеленський нагородив орденами лідерів Демократичної та Республіканської партій у Сенаті
Зеленський нагородив орденами лідерів Демократичної та Республіканської партій у Сенаті

Зеленський нагородив орденами лідерів Демократичної та Республіканської партій у Сенаті

У межах візиту до США Президент України нагородив лідера Демократичної партії в Сенаті Чака Шумера та голову Республіканської партії в Сенаті Мітча Макконнелла орденами «За заслуги» І ступеня.

Про це інформує пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США у складі лідера Демократичної партії в Сенаті Чака Шумера та лідера Республіканської партії в Сенаті Мітча Макконнелла, а також сенаторів від обох партій... Президент нагородив Чака Шумера і Мітча Макконнелла орденами «За заслуги» І ступеня», - йдеться в повідомленні.

В ОП зазначають, що глава держави подякував президенту США, обом палатам Конгресу, обом партіям та американському народу за підтримку України під час повномасштабного російського вторгнення. Також він відзначив двосторонню безпекову угоду між Україною та США, підписану з Джозефом Байденом місяць тому.

Зеленський розповів про посилення ракетного терору Росії проти українських міст і об’єктів критичної інфраструктури та про те, що сьогодні в лікарні помер хлопчик, який на момент удару російських окупантів по «Охматдиту» перебував у реанімації.

Також під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на полі бою та оборонну підтримку з боку США.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленськийперебуває з візитом у США, де цього тижня проходить ювілейний саміт НАТО. Програмою візиту передбачені його зустрічі з представниками державного керівництва США та лідерами іноземних держав.

Фото: ОП

Теги за темою
США Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader