Спікер Палати представників Джонсон підтримав зняття обмежень із ЗСУ за ударами по РФ
Спікер Палати представників Джонсон підтримав зняття обмежень із ЗСУ за ударами по РФ

Спікер Палати представників Джонсон підтримав зняття обмежень із ЗСУ за ударами по РФ

Спікер Палати представників США Майк Джонсон провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським під час саміту НАТО.

Варто зазначити, що перед цим український лідер вже мав нагоду поспілкуватися з делегацією Сенату США. Зокрема, у розмові взяли участь лідер Демократичної партії Чак Шумер та лідер Республіканської партії в Сенаті Мітч Макконнелл.

Крім того, Володимир Зеленський провів свою першу зустріч з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

У контексті американської підтримки України, Майк Джонсон висловив свою позицію щодо зняття обмежень з української армії.

"Я прихильник цього", – заявив спікер Палати представників у коментарі журналістці Голосу Америки.

Під час візиту до Вашингтону президент України також зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США. У зустрічі взяли участь Чак Шумер, Мітч Макконнелл та сенатори від обох партій.

Зеленський висловив вдячність Президенту США, обом палатам Конгресу, обом партіям та всьому американському народу за незмінну підтримку України в умовах повномасштабного російського вторгнення. Він також відзначив важливість двосторонньої безпекової угоди між Україною та США, яку було підписано з Джозефом Байденом місяць тому.

Український лідер поінформував американських політиків про посилення ракетного терору Росії проти українських міст і об'єктів критичної інфраструктури. Зеленський повідомив про трагічний випадок - смерть хлопчика в лікарні, який перебував у реанімації під час удару російських окупантів по "Охматдиту".

Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію на полі бою та питання оборонної підтримки з боку США.

На завершення зустрічі Президент України нагородив Чака Шумера і Мітча Макконнелла орденами "За заслуги" І ступеня.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader